Ще краща за кабачкову: оригінальна грибна ікра на зиму, від якої всі в захваті
Ще краща за кабачкову: оригінальна грибна ікра на зиму, від якої всі в захваті

Ще краща за кабачкову: оригінальна грибна ікра на зиму, від якої всі в захваті

Грибна ікра – це чудове доповнення до бутербродів, закусок та навіть пирогів. Вона доречна у кожній страві, які ви вирішите надати улюбленого грибного акценту, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.

З яких грибів найкраще робити ікру?

Печериці та гливи – найпростіші опції. Лісові гриби, наприклад , білі, подарують особливий аромат, але їх треба дуже ретельно підготувати.

Цікавим рішенням буде поєднати 2 види грибів – так ви отримаєте просто неповторний дует смаків, радить портал "Захід смак".

Як зробити ікру з грибів?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
– 2 кілометри білих грибів;
– 2 цибулини;
– 3 моркви;
– 200 мілілітрів соняшникової олії;
– 3 лаврові листки;
– 1 столові ложка солі;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оцту.

Приготування:

  1. Ретельно промийте гриби, а великі екземпляри наріжте на шматочки.
  2. Відваріть їх у підсоленій киплячій воді приблизно 20 хвилин, потім викладіть на друшляк і дайте воді стекти.
  3. Моркву натріть на великій тертці, цибулю подрібніть кубиками. На половині олії обсмажте цибулю до прозорості, далі додайте моркву й тушкуйте разом ще 5 – 7 хвилин.
  4. Відварені гриби з овочами подрібніть блендером або пропустіть через м’ясорубку до однорідної консистенції.
  5. Перекладіть масу у каструлю з товстим дном, додайте решту олії, сіль, перець і лавровий лист.
  6. Тушкуйте на слабкому вогні 40 – 50 хвилин, періодично помішуючи.
  7. За 10 хвилин до завершення приготування додайте подрібнений часник і оцет.
  8. Готову гарячу ікру розкладіть по стерилізованих банках, щільно закрутіть кришками, переверніть догори дном і накрийте ковдрою до повного охолодження.
  9. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Смачного!

Що ще закрити на зиму?

  • Спробуйте закрити огірки по-польськи – так їх зберігає вся Європа.

  • А для швидкої заготівлі чудово підійдеварення на сковороді. В такий спосіб його можна зробити з будь-яких ягід чи фруктів.

Джерело матеріала
loader
loader