/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3a49ae407dc2fcb682e445731ab1e1e8.jpg)
Картопля простоїть до 6 місяців: названо найкраще місце для зберігання
Проростання є природним процесом картоплі, який стається через неправильну температуру та місце зберігання, пише 24 Каналз посиланням на Express.
Як правильно зберігати картоплю?
Картопля залишатиметься свіжою впродовж кількох місяців, якщо замість поліетиленового пакета зберігати її в паперовому чи сітчастому мішку.
Овочі потрібно зберігати окремо, особливо подалі від цибулі, яка пришвидшує гниття картоплі. Фахівці радять тримати картоплю в прохолодному й темному місці.
Неправильні умови зберігання призвели б до того, що картопля почала б проростати, зморщуватися й ставати м’якою. Якщо ж дотримуватися простих правил, то овочі будуть довго зберігатися.
Картопля залишиться свіжою кілька місяців / Фото Pexels
Картоплі необхідна циркуляція повітря, тому в поліетиленовому пакеті її тримати не можна, бо вона там починає пріти. Дехто тримає картоплю на балконі, але цього робити не варто, бо світло спричиняє фотосинтез, а від цього й стається проростання.
Якщо картопля брудна, то відчистити її можна завдяки щітці, але мити її перед зберіганням не можна в жодному випадку.
Експерти з Southern Living додали, що картоплю можна зберігати в спеціальних контейнерах. Добре підійдуть ящики з дерев'яними стінками чи сітка. Вони забезпечують хорошу вентиляцію та захищають від механічних пошкоджень.
Які сорти картоплі копати у жовтні?
Сорти пізнього типу, такі як "Sarpo Mira" і "Pink Fir Apple", дозрівають восени і їх варто копати в жовтні.
Після викопування картоплю слід витримати в прохолодному темному місці 10-14 днів для загоєння мікропошкоджень.

