Рис буде як в ресторані: елементарні секрети, з якими улюблений гарнір стане шедевром
Рис буде як в ресторані: елементарні секрети, з якими улюблений гарнір стане шедевром

Рис буде як в ресторані: елементарні секрети, з якими улюблений гарнір стане шедевром

Розсипчастість – головний критерій вдало приготованого рису. Як його досягнути розповідає 24 Канал з посиланням на портал Pysznosci.

Які є секрети для приготування рису?

Найперше – правильний посуд. Використовуйте каструлю з товстим дном, так тепло рівномірно розподілиться.

Також не варто перемішувати рис, поки він не буде готовим. Інакше тріснуті зерна наберуть вологи, і гарнір не буде розсипатися.

Також не бійтеся експериментувати зі спеціями – вони додадуть страві колориту.

А зварити рис допоможе рецепт порталу Cookpad.

Як зварити рис?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– склянка рису;
– склянка води;
– сіль до смаку.

Приготування:

  1. Промийте рис кілька разів, доки рідина не стане прозорою.
  2. Висипте його в каструлю та залийте водою у пропорції 1:1.
  3. Поставте на середній вогонь, перемішайте й накрийте кришкою.
  4. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, посоліть до смаку, обережно перемішайте й більше не торкайтесь рису.
  5. Знову накрийте кришкою та варіть ще близько 15 хвилин.
  6. Після цього зніміть каструлю з плити і дайте рису настоятися під кришкою ще 10 хвилин, щоб він став пухким і розсипчастим.

Смачного!

Секрет буденної страви

  • Ви можете приготувати манку так, що діти та дорослі їдять її в одну мить.

  • Лише 2 прості інгредієнти – і звична каша стане шедевром.

Джерело матеріала
loader
loader