/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F885ecc466f64d1bcea0c954cf3263ce4.jpg)
Склянку до пральної машини — і навіть дуже старі махрові рушники стануть м’якими, наче пух
Як поврнути старим рушникам м’якість / © Freepik
Махрові рушники з часом втрачають м’якість, стають жорсткими й неприємними на дотик. Багато хто викидає їх і купує нові. Однак є гарна новина: навіть дуже старі рушники можна повернути до життя, зробивши їх такими ж пухнастими, як у п’ятизірковому готелі. І для цього не потрібно витрачати гроші на спеціальну хімію, достатньо буде кількох копійчаних продуктів.
Як повернути старим махровим рушникам первозданну м’якість та ніжність
-
Харчова сода — природний пом’якшувач і дезодорант. Додайте склянку соди просто в барабан під час прання. Вона видаляє залишки миючих засобів, неприємні запахи та бактерії, роблячи тканину свіжою і приємною на дотик. Крім того, сода пом’якшує воду, тому рушники стають ще ніжнішими. Це старий лайфгак, який не втрачає актуальності й сьогодні.
-
Оцет замість кондиціонера. Звичайний столовий оцет — справжній рятівник для текстилю. Половини склянки достатньо, щоб прибрати залишки прального порошку, які «забивають» волокна. Завдяки цьому рушники стають ніжнішими, не втрачають кольору й довше зберігають свіжість. До того ж, оцет нейтралізує запахи, залишаючи лише чистоту.
-
Не перевантажуйте пральну машинку — рушникам потрібно простір. Багато господинь намагаються заощадити час і кидають усі рушники одразу, але це — найголовніша помилка. Коли барабан переповнений, вода і засоби для прання не проникають у волокна, тому тканина стає жорсткою. Краще завантажити машинку лише на 2/3, тоді рушники добре виперуться, а результат буде, як після професійного очищення.
-
Вибирайте делікатний режим прання. Махрові рушники не люблять високих температур. Гаряча вода пошкоджує волокна і робить їх твердими. Для ідеального результату оберіть режим для бавовни або делікатне прання за температури 30-40°C. Такий температурний баланс збереже структуру тканини й дозволить їй залишатись об’ємною.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

