Склянку до пральної машини — і навіть дуже старі махрові рушники стануть м’якими, наче пух
Склянку до пральної машини — і навіть дуже старі махрові рушники стануть м’якими, наче пух

Склянку до пральної машини — і навіть дуже старі махрові рушники стануть м’якими, наче пух

Як поврнути старим рушникам м’якість / © Freepik

Махрові рушники з часом втрачають м’якість, стають жорсткими й неприємними на дотик. Багато хто викидає їх і купує нові. Однак є гарна новина: навіть дуже старі рушники можна повернути до життя, зробивши їх такими ж пухнастими, як у п’ятизірковому готелі. І для цього не потрібно витрачати гроші на спеціальну хімію, достатньо буде кількох копійчаних продуктів.

Як повернути старим махровим рушникам первозданну м’якість та ніжність

  • Харчова сода — природний пом’якшувач і дезодорант. Додайте склянку соди просто в барабан під час прання. Вона видаляє залишки миючих засобів, неприємні запахи та бактерії, роблячи тканину свіжою і приємною на дотик. Крім того, сода пом’якшує воду, тому рушники стають ще ніжнішими. Це старий лайфгак, який не втрачає актуальності й сьогодні.

  • Оцет замість кондиціонера. Звичайний столовий оцет — справжній рятівник для текстилю. Половини склянки достатньо, щоб прибрати залишки прального порошку, які «забивають» волокна. Завдяки цьому рушники стають ніжнішими, не втрачають кольору й довше зберігають свіжість. До того ж, оцет нейтралізує запахи, залишаючи лише чистоту.

  • Не перевантажуйте пральну машинку — рушникам потрібно простір. Багато господинь намагаються заощадити час і кидають усі рушники одразу, але це — найголовніша помилка. Коли барабан переповнений, вода і засоби для прання не проникають у волокна, тому тканина стає жорсткою. Краще завантажити машинку лише на 2/3, тоді рушники добре виперуться, а результат буде, як після професійного очищення.

  • Вибирайте делікатний режим прання. Махрові рушники не люблять високих температур. Гаряча вода пошкоджує волокна і робить їх твердими. Для ідеального результату оберіть режим для бавовни або делікатне прання за температури 30-40°C. Такий температурний баланс збереже структуру тканини й дозволить їй залишатись об’ємною.

Ярослав Грубич / © instagram.com/yaroslav_grubych

Читати публікацію повністю →

Наслідки удару по українській енергетиці / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Телефон / © pixabay.com

Читати публікацію повністю →

Торт зі згущенним молоком: рецепт / © Фото з відкритих джерел

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader