Мʼясо та риба смакуватимуть як у ресторані: готуємо ожиновий соус, який став трендом
Мʼясо та риба смакуватимуть як у ресторані: готуємо ожиновий соус, який став трендом

Мʼясо та риба смакуватимуть як у ресторані: готуємо ожиновий соус, який став трендом

Ожина не лише багата на вітаміни, а й надасть унікального ягідного акценту вашим повсякденним стравам. Цей соус точно вартує місця серед ваших запасів. 24 Канал пропонує заготувати його за рецептом порталу Shuba.

Як зробити соус з ожини на зиму?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 12

Інгредієнти:
– 1200 грамів ожини;
– 120 грамів цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 10 гвоздик;
– 1 паличка кориці;
– 15 грамів свіжого кореня імбиру;
– 1 аніс;
– 5 грамів мускатного горіха;
– 2 кардамони;
– 6 горошин запашного перцю;
– 3 горошини чорного перцю;
– 1 червоний перець чилі;
– пів чайної ложки червоного меленого перцю;
– 5 грамів сушеного розмарину;
– 1 чайна ложка крохмалю;
– бальзамічний оцет до смаку.

Приготування:

  1. Свіжу ожину пропустіть через соковижималку. Перелийте сік у каструлю, поставте на плиту та доведіть до кипіння. У процесі знімайте піну, якщо вона з’явиться.
  2. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці або подрібніть ножем.
  3. Додайте його до гарячого соку разом з усіма спеціями та прянощами (окрім крохмалю).
  4. Варіть суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, близько 30 хвилин. Потім процідіть соус через дрібне сито або марлю, щоб прибрати залишки спецій, і поверніть рідину на плиту.
  5. У склянці розведіть крохмаль двома чайними ложками води кімнатної температури.
  6. Влийте розчин у гарячий сік, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Проваріть ще 2 – 3 хвилини, доки соус трохи не загусне та не стане схожим на желе за консистенцією.
  7. Готовий соус розлийте по стерильних банках, накрийте стерилізованими кришками, переверніть догори дном і вкутайте теплою ковдрою.
  8. Залиште до повного охолодження, після чого зберігайте в прохолодному місці.

А ще вам може сподобатися простий рецепт ожинового соусу з TikTok viktoria.panasiuk. Він ще простіший у виконанні та дарує не менш витончений результат.

Як зробити ожиновий соус: відео

Що ще варто заготувати на зиму?

  • Помідори по-маріупольськи – це та закрутка, за яку ви точно собі подякуєте.
  • Улюблені помідори завдяки базиліку смакуватимуть ще краще.
Джерело матеріала
loader
loader