Не страва, а подарунок осені: готуємо білі гриби в сметані – і м'яса не треба
Не страва, а подарунок осені: готуємо білі гриби в сметані – і м'яса не треба

Не страва, а подарунок осені: готуємо білі гриби в сметані – і м'яса не треба

Білі гриби – це один з найкращих подарунків осіннього лісу, яким точно варто насолодитися сповна. Для цього навіть не потрібно особливих зусиль, ви легко можете паралельно займатися іншими справами, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.

Як приготувати білі гриби в сметані?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів білих грибів;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– сіль та перець до смаку;
– 100 грамів сметани;
– 40 мілілітрів соняшникової олії.

Приготування:

  1. Білі гриби ретельно переберіть, очистіть від забруднень і промийте під холодною водою. Великі екземпляри наріжте шматочками.
  2. Залийте гриби водою, доведіть до кипіння, зніміть піну й варіть приблизно 10 – 15 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк і промийте під проточною водою.
  3. Цибулю та моркву очистіть, помийте й наріжте дрібними кубиками.
  4. На сковороді розігрійте олію, висипте овочі та обсмажуйте кілька хвилин до м’якості.
  5. Додайте відварені гриби, перемішайте й смажте ще близько 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  6. Посоліть, приправте чорним перцем, влийте сметану та добре перемішайте.
  7. Накрийте кришкою й тушкуйте на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.

Смачного!

А якщо ви не проти колориту – спробуйте приготувати білі гриби за рецептом з ютубу "Готуємо з радістю".

Запаси – це завжди правильно

  • А ще не забудьте зробити запаси білих грибів на зиму, аби насолодитися ними за найменшого бажання.

  • З цим простим рецептом у вас не виникне жодних труднощів.

Джерело матеріала
loader