/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F27c71e3467d3f97de6883abe02c68ca4.jpg)
Авокадо потемніло — чи можна його вживати
Авокадо / © Pixabay
Якщо ви розрізаєте авокадо, яке приберегли для ідеального моменту стиглості, і всередині починає злегка темніти м’якоть, ви можете бути розчаровані, але немає причин викидати його. Зміна кольору не є ознакою того, що воно зіпсувалося.
Про це пише dailymail.
Коли ваш авокадо стає темним після того, як ви його розрізаєте або накладаєте в миску, все, що відбувається, — це хімічна реакція. Коли м’якоть фрукта взаємодіє з киснем у повітрі, вона виробляє меланін. Те ж саме відбувається, коли ви нарізаєте яблуко. Звичайно, шматочки можуть бути не такими хрусткими, але ви все одно можете їх спокійно їсти.
«Ви просто можете отримати трохи прогірклий смак», — сказав Метью Фатіно, експерт із субтропічних культур Каліфорнійського університету.
Експерт пояснив, що процес потемніння — це просто окислення: «Коли ви розрізаєте авокадо, ви піддаєте ферменти в клітинах впливу кисню з повітря».
Раніше ми писали про те, як зберігати авокадо, щоб воно не темніло. Про це читайте у новині.
Гороскоп на 19 жовтня / © CreditsЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

