Головне – послідовність: як правильно заморожувати білі гриби на зиму
Головне – послідовність: як правильно заморожувати білі гриби на зиму

Головне – послідовність: як правильно заморожувати білі гриби на зиму

Заморожування білих грибів – це доволі простий процес з кількох швидких етапів, з якими у вас точно не виникне труднощів. Як правильно заморозити білі гриби, аби вони потім потішили смаком та ароматом на повну розповідає 24 Канал з посиланням на портал Lifehack.

Як заморозити білі гриби?

  • Підготовка

Білі гриби заморожують у сирому вигляді, без попереднього варіння чи миття. Акуратно очистьте капелюшки та ніжки від землі, листя й сміття, яке могло залишитися після збору.

Для цього зручно скористатися м’якою щіточкою або чистою тканиною. Якщо гриби занадто великі, наріжте їх на зручні шматочки перед заморожуванням.

Головне – послідовність: як правильно заморожувати білі гриби на зиму - Фото 1

Заморожування – чудовий спосіб зберегти білі гриби / Скриншот з відео

  • Попереднє заморожування

Викладіть гриби на деко або широку тацю в один шар – так вони не злипнуться під час заморожування. Поставте ємність із грибами в морозильну камеру на кілька годин, доки вони добре не застигнуть.

  • Пакування

Коли гриби добре підмерзнуть, перекладіть їх у герметичні пакети. Найкраще підійдуть вакуумні, адже вони надійно зберігають аромат і смак, запобігаючи утворенню кристалів льоду.

Якщо вакуумного пакувальника немає, скористайтеся зіп-пакетами, намагаючись максимально випустити з них повітря перед тим, як закрити.

А також можна скористатися способами, які радить ютуб-канал "Сімʼя Григоряк".

Як морозити білі гриби: відео

Що ще заготувати на зиму?

  • Ароматне варення з яблук – це смаколик, який завжди потрібно мати під рукою.

  • А з цим рецептом ви зможете приготувати його однією рукою!

Джерело матеріала
loader
loader