Ви вживаєте їх щодня: лікарі назвали продукти, які призводять до запалення кишківника
Ви вживаєте їх щодня: лікарі назвали продукти, які призводять до запалення кишківника

Ви вживаєте їх щодня: лікарі назвали продукти, які призводять до запалення кишківника

Деякі харчові продукти можуть негативно впливати на здоров’я кишківника та порушувати роботу всієї травної системи. Регулярне споживання такої їжі часто призводить до запалень, дисбалансу мікрофлори та збоїв обміну речовин. Про це пише Verywell health.

Біль у животі / фото: Pixabay

Оброблені продукти

Високооброблені продукти часто містять консерванти, штучні добавки та велику кількість рафінованого цукру. Усе це може порушувати мікробіом кишківника, провокуючи запальні процеси й проблеми з травленням.

Крім того, у таких продуктах зазвичай мало клітковини, яка є необхідною для нормальної роботи кишківника. Її нестача робить слизову більш вразливою та може посилювати запалення.

Штучні підсолоджувачі

Підсолоджувачі, що додаються до дієтичних напоїв і продуктів без цукру, теж не є безпечними. Вони можуть порушувати баланс кишкових бактерій і негативно впливати на засвоєння глюкози.

Це може призвести до змін у мікрофлорі кишківника, здуття живота та підвищеного газоутворення у людей із чутливим травленням.

Смажена їжа

Страви, приготовані на олії, важко перетравлюються й подразнюють слизову оболонку кишківника. Якщо вживати їх регулярно, це може викликати запальні процеси та відчуття дискомфорту після їди.

Котлети з перловки: фото скрін Ютуб

Червоне та перероблене м’ясо

Надмірна кількість червоного м’яса та м’ясних напівфабрикатів також негативно впливає на мікрофлору кишківника, посилюючи запальні процеси. Зменшення їх споживання допомагає підтримувати здоровий баланс бактерій.

Надмірне вживання алкоголю

Надлишок алкоголю пошкоджує слизову оболонку кишківника та знижує рівень корисних бактерій. Це призводить до порушення травлення й погіршення загального стану організму.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

  • що потрібно зробити перед вживанням продуктів, щоби не отримати дозу нітратів.
  • Раніше ми розповідали, що дешева крупа виявилася ключем до довголіття: уповільнить процес старіння та захистить серце.
  • здоров'я буде як у космонавта: стало відомо, ось яких напастей може захистити виноград.

Джерело матеріала
loader
loader