Більше третини відмов у експорті харчової продукції — через помилки маркування
Більше третини відмов у експорті харчової продукції — через помилки маркування

Більше третини відмов у експорті харчової продукції — через помилки маркування

Більше третини відмов у експорті харчової продукції — через помилки маркування

Близько 37% відмов під час експорту української харчової продукції відбуваються через помилки в маркуванні.

Про це повідомляє асоціація «Ягідництво України». 

Організація ООН з промислового розвитку (UNIDO) за підтримки уряду Швейцарії запускає безкоштовні індивідуальні консультації з маркування харчової продукції відповідно до вимог ЄС, Великої Британії, США та інших країн.

Як зазначають в асоціації, взяти участь можуть експортери ягід і горіхів. Учасник отримує:

  • Онлайн-консультацію з експертом (до 1,5 год).
  • Аналіз етикетки з урахуванням цільового ринку (ЄС, Велика Британія, США, Україна).
  • Рекомендації щодо відповідності технічним регламентам.
  • Приклади найкращих практик маркування.
  • Поради щодо QR-кодів, органічного, Halal, екомаркування тощо.

Формат: онлайн (Zoom). Подати заявку можна до 31 жовтня 2025 року за посиланням.

Джерело матеріала
loader
loader