І їх роблять майже усі: головні помилки під час приготування холодцю
І їх роблять майже усі: головні помилки під час приготування холодцю

І їх роблять майже усі: головні помилки під час приготування холодцю

Нікому не хочеться після довгих годин зусиль отримати замість стійкого прозорого холодцю темну желеподібну масу, або, що ще гірше, густий непривабливий суп. Як уникнути цього результату – розповідає 24 Канал з посиланням на Cookfood.

Які є типові помилки у приготуванні холодцю?

  • Неправильне мʼясо

Не всі частини туші мають достатню кількість природного желатину, необхідного для правильної консистенції холодцю. Найкраще використовувати свинячі ніжки, хвости, рульки або курячі лапки. Саме ці частини містять оптимальну кількість желатину, завдяки чому страва добре застигає без додаткових желатинових добавок.

  • Поспіх

Щоб отримати насичений бульйон із потрібною кількістю колагену, варто готувати його не менше 6 – 8 годин. Попри тривалість процесу, саме такий час варіння забезпечує холодцю правильну густоту та глибокий аромат.

І їх роблять майже усі: головні помилки під час приготування холодцю - Фото 1

Ідеальний результат / Фото "Автентична Україна"

  • Додавання води

Під час приготування не варто доливати воду, адже це розбавляє бульйон і може вплинути на його густоту. Якщо рідина починає випаровуватись, краще просто зменшити вогонь.

  • Залишати піну

Для досягнення прозорого желе потрібно постійно знімати піну, що утворюється під час варіння. Навіть дрібні частинки можуть зробити бульйон каламутним, тому його рекомендується процідити через марлю.

А ще вам можуть стати у пригоді лайфхак з TikTok annasholkova.

Який секрет варто знати?

  • Ви можете посмажити баклажани так, щоб вони смакували, як гриби.

  • Для цього можна скористатися дуже простим та зрозумілим рецептом.

Джерело матеріала
loader
loader