/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F222ffc3c25d19069359814c03c09e8a2.png)
Ранній сніданок: як час вживання їжі може продовжити тривалість життя
Сніданок може не лише зарядити енергією, а й допомогти прожити довше.
Американські науковці з лікарні Массачусетс Дженерал понад 20 років спостерігали за 3 тисячами людей і з’ясували, що важливо не тільки що ми їмо, а й коли, пише Martha Stewart.
З віком люди часто переносять сніданок і вечерю на пізніше, скорочуючи активний період харчування. Та саме така звичка, як виявилося, може підвищити ризик депресії, проблем зі сном і навіть серцево-судинних хвороб. Вчені зазначають, що ті, хто снідає пізно, частіше скаржаться на втому, поганий настрій і загальний занепад сил.
Дослідження показало, що пізній сніданок пов’язаний із підвищеними ризиками хронічних захворювань, навіть якщо врахувати вік чи інші чинники. Тобто справа не лише в тому, що люди старші — саме час приймання їжі впливає на організм.
Напрям науки, який це вивчає, називається хроноживлення. Його суть — наш організм працює за власним біоритмом, і харчування має під нього підлаштовуватись. Ранній сніданок допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, запустити обмін речовин, покращити настрій і знизити ризик серцевих недуг.
Фахівці радять снідати протягом перших 1–2 годин після пробудження. Ідеально, якщо на столі будуть білки та повільні вуглеводи — яйця, вівсянка, йогурт, горіхи, цільнозерновий хліб. Варто уникати солодкої випічки й кави натщесерце — вони різко підвищують рівень цукру.
"Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця."
Раніше ми повідомляли, солодка вода: як новий тренд заряджає енергією та зменшує потяг до смаколиків?
Джерело вітамінів та мінералів: дієтолог назвав найкорисніший напій на сніданок - детальніше на Знай.ua.

