/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F1fa9de673d8b54d50bc32d3383bdb119.jpg)
Ідеальний осінній десерт: рецепт яблучного пляцка, що підкорить з першого шматочка
Яблука. / © pixabay.com
Якщо ви шукаєте солодкий рецепт, який поєднує легкість безе, ніжність крему та аромат запечених яблук — цей пляцок саме для вас. “Яблука під снігом” - ніжний десерт, який буквально тане в роті.
ТСН.ua підготував рецепт яблучного пляцка “Яблука під снігом” від кулінарки Альони Карпюк.
Інгредієнти для коржів
-
225 г борошна
-
125 г вершкового масла
-
100 г цукру
-
2 жовтки
-
5 г розпушувача
-
ванілін на кінчику ножа
Інгредієнти для покриття
-
2 білки
-
4 ст. л. цукру
-
мигдальні пелюстки
-
щіпка солі
Інгредієнти для яблучного прошарку:
-
2 яблука
-
2–3 ст. л. цукру
-
1 ст. л. лимонного соку
Інгредієнти для крему
-
250 г вершкового сиру (або маскарпоне)
-
250 мл жирних вершків для збивання
-
1 ст. л. цукрової пудри
Приготування
Готуємо тісто:
-
Жовтки збиваємо з цукром до білого кольору. Додаємо м’яке масло, ванілін та все добре перемішуємо.
-
Додаємо борошно з розпушувачем. Швидко замісіть тісто. Вона вийде трохи липким.
-
Загорніть тісто у плівку. Залиште на 30 хв у холодильнику.
Формуємо коржі:
-
Тісто слід розділити на 4 частини. Розкачати кожну у коло 18 см. Наколіть виделкою.
Робимо білкову масу:
-
Білки збити з дрібкою солі до стійкої піни.
-
¼ білкової маси викласти на один корж, посипати 3 ст. л. цукру та мигдальними пелюстками.
Випікання:
Випікаємо корді за температури 180°C до світло-коричневого кольору.
Яблучна начинка:
-
Яблука почистіть та наріжтн дрібними кубиками. Додати цукор і лимонний сік.
-
Тушкуйте яблука під кришкою 15–20 хв. Дайте холонути.
Готуємо крем:
-
Вершковий сир (або маскарпоне) збийте з вершками та цукровою пудрою до пишної маси.
Збираємо пляцок
-
На блюдо поставити кільце від форми. Викладіть 1-й корж, зверху ⅓ яблучного пюре, потім ⅓ крему.
-
Повторіть ще два рази.
-
Верхній корж з білком і мигдалем кремом не покривати.
-
Дайте просочитися кілька годин. Присипати пудрою.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

