Смачно як у бабці: готуємо рогалики, які розлітаються за мить
Смачно як у бабці: готуємо рогалики, які розлітаються за мить

Смачно як у бабці: готуємо рогалики, які розлітаються за мить

Ніжні та ароматні рогалики з варенням стануть не просто чудовим доповненням осіннього чаювання, а й повернуть у солодкі й безтурботні спогади дитинства, коли всі збиралися у бабусі. 24 Канал пропонує поринути у ностальгію за рецептом з ютуб-каналу "Готувати просто".

Як зробити рогалики з варенням?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 2 чайні ложки сухих дріжджів;
– 50 грамів цукру;
– 500 – 600 грамів борошна;
– 2 яйця + 1 для змащення;
– 200 грамів теплого молока;
– 70 грамів масла;
– варення або повидло.

Приготування:

  1. Дріжджі розводимо у молоці. Додаємо сіль та цукор, а ще 100 – грамів борошна. Добре перемішуємо, накриваємо плівкою та залишаємо на 30 хвилин.
  2. Додаємо 50 грамів цукру, перемішуємо.
  3. Додаємо 2 яйця, розтоплене масло та решту борошна. Замішуємо тісто.
  4. Розділяємо тісто на 2 частини, одну накриваємо рушником або плівкою.
  5. Іншу розкатуємо в круг, нарізаємо трикутничками, викладаємо варення та формуємо рогалики.
  6. Змащуємо рогалики яйцем та випікаємо 30 – 35 хвилин при 180 градусів.

А ще вам варто спробувати рецепт старовинних рогаликів на смальці, рецептом яких поділилася улюблена Лілія Цвіт.

Що смачненького спекти?

  • Швидкі пиріжки на кефірі – чудова опція на кожен день.

  • А ще вам можуть сподобатися легкі курячі рулетики з кунжутом.

Джерело матеріала
loader
loader