За бабусиним рецептом: рецепт квашеної капусти, яка виходить завжди
За бабусиним рецептом: рецепт квашеної капусти, яка виходить завжди

За бабусиним рецептом: рецепт квашеної капусти, яка виходить завжди

Приготувати квашену капусту зовсім нескладно, якщо знати перевірений рецепт.
Час приготування:
30 хв
Час на підготовку:
15 хв
Порції
10 порції
Кухня
Інтернаціональна

Рецептів квашеної капусти існує безліч. У кожної родини є свої секрети у приготуванні: хтось додає моркву, хтось — яблука, а дехто віддає перевагу журавлині. Главред знайшов перевірений рецепт квашеної капусти, яким поділилася кулінарна блогерка у TikTok @yuliia.senych.

Інгредієнти:

"Важливо - не беріть йодовану сіль. Капуста не вийде", - наголошує кулінарна блогерка.

Процес приготування

Спершу потрібно обрати свіжу та "пружну" капусту. Далі її слід мілко нашинкувати та перекласти у глибокий посуд. Сюди ж варто натерти моркву.

Капусту посипаємо сіллю і починаємо мʼяти її, щоб вона пустила сік.

Кулінарна блогерка зазначає, що важливо брати соковиту капусту, якщо ж соку буде мало, то доведеться готувати ще розсіл.

Після того, як добре перемішали капусту, беремо банки та на дно кладемо лавровий лист та перець горошком. Далі починаємо добре утрамбовувати капусту.

Кожен шар добре притискаємо, щоб у підсумку капуста в банці була повністю покрита соком. Банку ставимо в посуд на випадок, якщо сік витече.

Жінка підкреслює, якщо сік не покриє капусту, вона почорніє і почне неприємно пахнути.

Капусту в банках слід залишити в теплому і темному місці мінімум на три доби без кришки. При цьому щодня варто протикати капусту деревʼяною пали, щоб знизу виходив газ.

Після цього процесу натискаємо на капусту деревʼяною лопаткою, щоб вона знову була покрита соком.

Після 3 діб капусту можна пробувати.

Готову квашену капусту варто зберігати у холодильнику, сік зливати не потрібно.

Смачного!

Як приготувати квашену капусту - дивіться відео:

@yuliia.senych

Хрумка та корисна квашена капуста? Нам потрібні: • капуста ~ 1кг • сіль 22г(або 2% від загальної маси) • морква ~50г Важливо - не беріть йодовану сіль. Капуста не вийде. Приготування ⬇️ 1.Для гарної квашеної капусти важливо підібрати свіжу та пружну капусту.Капусту мілко шинкуємо та викладаємо в глибокий посуд.Туди ж натираємо моркву(я брала 1 маленьку морквинку ). 2. Посипаємо капусту сіллю і починаємо мʼяти її,щоб вона пустила сік.Дуже важливо ,щоб капуста була соковитою,бо якщо соку буде мало,то треба готувати розсол. 3. На дно банки кладемо лавровий лист та перець горошком і починаємо утрамбовувати капусту.Кожен шар гарно притискаємо ,щоб в кінці кінців капуста в банці була повністю покрита соком.Ставимо банку в посуд,на випадок,як витече сік. ❗️Якщо сік не покриватиме капусту,то вона почорніє і буде смердіти так,що ніякі ароматизатори потім не допоможуть ? 4.Залишаємо капусту в теплому і темному місці мінімум на три доби без кришки.Кожного дня (бажано 2-3 рази на день) протикаємо капусту ❗️деревʼяною паличкою(щоб не було хімічних реакцій) ,щоб знизу виходив газ.Після цього процесу натискаємо на капусту деревʼяною лопаткою,щоб вона знову була покрита соком. 4.Після 3 діб капусту можна куштувати!Закриваємо банку кришкою і ставимо в холодильник ,НЕ ЗЛИВАЮЧИ РІДИНУ! Смачного! За цим рецептом капуста виходить дуже хрумка і соковита?

♬ оригінальний звук - ТУТ СМАЧНО ?

Інші рецепти:

Про персону: yuliia.senych

yuliia.senych - популярний український кулінарний блогер у соцмережі Instagram. Авторка блогу регулярно публікує ексклюзивні рецепти вишуканих страв. На yuliia.senych підписані понад 50 тисяч користувачів соцмережі.

Джерело матеріала
loader
loader