/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F689e0037ca5638c431fff26456b7485d.jpg)
Перловка вийде ніжною та неймовірно смачною навіть без м’яса: ось як її варять професійні кухарі
Як приготувати смачну перловку без м’яса / © pixabay.com
Більшість людей вважають, що без м’яса перловка виходить прісною і несмачною. Але професійні кухарі довели протилежне: ця проста крупа може стати справжнім кулінарним шедевром, якщо знати кілька хитрощів її приготування. Правильна підготовка, ароматні спеції, невелика увага до деталей — і ви здивуєтеся, наскільки ніжною, розсипчастою та смачною може бути звичайна перловка.
Як приготувати ніжну та смачну перловку без м’яса: покрокова інструкція
- 
Головне, правильно підготувати крупу. Перлова крупа вимагає терпіння. Щоб вона вийшла м’якою, її треба замочити у холодній воді щонайменше на 6-8 годин, а краще — на ніч. Тоді крупинки розбухнуть, рівномірно зваряться і не втратять своєї форми. Професійні кухарі радять: міняйте воду один-два рази, щоб прибрати надлишок крохмалю й гіркуватість. 
- 
Варіть у кілька етапів. Залийте крупу чистою водою у співвідношенні 1:4, доведіть до кипіння і варіть 7 хвилин. Потім злийте воду — це забере залишки клейковини. Додайте знову гарячої води чи овочевого бульйону і варіть ще 40-45 хвилин на слабкому вогні. Такий спосіб приготування зробить перловку розсипчастою і легкою, без липкої консистенції. 
- 
Додаємо аромат і смак. Навіть без м’яса перловка може бути дуже смачною, якщо правильно підібрати приправи. Обсмажте на олії цибулю та моркву до золотавого кольору. Додайте трохи часнику, лаврового листа, паприки, чорного перцю чи куркуми. Можна ввести трохи вершкового масла чи оливкової олії наприкінці варіння, це зробить смак значно глибшим. Для більшої насиченості додайте тушковані овочі, гриби чи квасолю, ці продукти чудово поєднуються з перловкою та замінюють м’ясо за текстурою. 
- 
Дайте каші дозріти. Після того, як перловка буде готова, не поспішайте одразу її подавати на стіл. Накрийте каструлю рушником і залиште на 15 хвилин. За цей час каша дійде і стане ще ніжнішою. Це секрет, який часто використовують шефи, тоді страва виходить ароматною, оксамитовою та легкою. 
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →


/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Ffavicons%2Fmzl.zigygtlx_AxtL14S.png)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb2b8c9d060de073a12741483328aa677.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7deccb310a0d3cbdcf94d3766558e9d6.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F71a5a0bed141b5f0a645133c19f49962.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F93b0aa5c5766d00eb89fb2cd202d0bc3.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F79f7093e1e3c2481c7a774536095bafb.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3d7f0166a29ae95d26b7a6209d8758cd.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F47d759c068d6eea243a00266a69a6377.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F9769996f286334c95d38f048dc5a2f14.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fdbe66c457556346bfe5942adcc5e6bfa.png)