/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Ff16c605c7be5118e7bbc003b1eb74b06.jpg)
Без грудочок і прилипань: як приготувати ідеальні млинці, які не рвуться
Ви дізнаєтесь:
Млинці - універсальна і дуже смачна страва, але приготувати її ідеально ще те завдання з зірочкою. Однак є кілька хитрощів, за допомогою яких млинці можна приготувати без зайвих зусиль.
Главред дізнався, що секретами приготування млинців у TikTok поділилася українська блогерка Аліна Бурлака.
Як правильно готувати тісто на млинці
Щоб млинці вийшли ідеальні важливо дотримуватися пропорції яєць. Вони впливають на колір та структуру млинця.
"Я кладу 6 штук на літр молока, бо якщо яєць замало, то млинець рветься, забагато - стає схожим на омлет", - пояснила блогерка.
Також у млинці, навіть несолодкі, треба додавати цукор. Він дасть млинцям золотисту скоринку через реакцію Майяра. Без цукру млинці вийдуть повністю бліді.
"Щоб у тісті не було грудочок, вводь рідину поступово. Я ввожу її десь за три підходи. В ідеалі дати тісту хоча б 30 хвилин на відпочинок. Але, все ж таки, якщо кілька набридливих грудочок залишилось, то можна процідити тісто через сито. Так воно буде на 100% однорідним", - додала Бурлака.
Смажити млинці треба на добре розігрітій сковорідці з мінімальною кількістю олії лише для першого млинця. Вона утворить тонкий шар між тістом та сковорідкою.
Дивіться відео про те, як правильно готувати млинці:
@alina_burlaka_ Сподіваюсь тепер, у всіх будуть ідеальні тоненькі млинці ✨️ Секрет 5⃣, насправді не те щоб секрет, а скоріше дуже наполеглива рекомендація. Відважуй інгредієнти точно (в ідеалі - з кухонними вагами). Пропорції є надважливими при роботі з тістом, адже додаючи інгредієнти "на глаз" - дуже легко пересипати або недосипати чогось. Але знаю, що кухонні ваги не у всіх є, тому лишаю пропорції ложками? Це все ще не дуже точний метод відважування, я б сказала так: точно краще ніж "на глаз", але гірше ніж вагами. ?Інгредієнти на млинці: - молоко 1 літр - яйця 6 шт. - борошно 400 г (20 столових ложок з гіркою) - вершкове масло (або рослинна олія) 60 г (4 ст. ложки) - цукор 1 ч.л. (якщо хочете солодкі млинці -тоді кладіть більше) - сіль 4-6 г (1.5 ч. ложка) Як готувати? ? 1⃣ Змішай яйця, половину порції молока, сіль, цукор і перемішай. 2⃣Потім додай борошно і знову гарно перемішай до однорідного стану, щоб не було комочків. 3⃣ Вилий четверту частину молока до тіста, перемішай до однорідності, і вилий залишки молока. Додай олію. 4⃣Лиши мінімум на 30 хв відпочивати. 5⃣ Смаж до готовності на добре розігрітій пательні. Як я і казала у відео, використовуй олію лише для першого млинця, усі інші - смаж без неї. Тієї кількості що вже є в тісті - буде достатньо. Для змазування петельні краще використовувати силіконовий пензлик. #млинці#млинцірецепт#рецептмлинців#рецептиукраїнською#щоприготувати♬ Nice and Easy - Louis Adrien
Читайте також:

