Смачно і приємно для гаманця: що приготувати на перший тиждень посту
Смачно і приємно для гаманця: що приготувати на перший тиждень посту

Смачно і приємно для гаманця: що приготувати на перший тиждень посту

Перші дні такого важливого періоду для християн – це завжди перебудова звичок та харчування. Тому важливо, щоб рецепти не потребували складних інгредієнтів чи кулінарних маніпуляцій, інформує 24 Канал з посиланням на Beszamel.

Як приготувати середземноморський салат?

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 2

Рецепт салату на піст

Легко апетитно / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 200 грамів суміші салатів;
– 200 грамів помідорів чері;
– 120 грамів сиру моцарела;
– 100 грамів оливок;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1/2 чайної ложки прованських трав;
– сіль до смаку;
– перець до смаку.

Приготування:

  1. Приготуйте соус: змішайте оливкову олію та лимонний сік.
  2. Приправте прованськими травами, сіллю та перцем.
  3. Ретельно перемішайте та відставте.
  4. Викладіть салат у миску або на тарілку.
  5. Зверху покладіть половинки помідорів чері, оливки та моцарелу.
  6. Полийте салат заправкою та залиште на кілька хвилин.
  7. Подавайте з хрусткими крутонами з цільного зерна.

Як запекти рибу з овочами?

Риба – це той продукт, який неодмінно має бути в раціоні під час посту б 1 – 2 рази в тиждень. Її дуже легко готувати пише портал "Смачні рецепти".

  • Час: 1 година
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 1 риба (скумбрія);
– сіль;
– чорний мелений перець;
– куркума;
– хмелі-сунелі;
– олія;
– лимон;
– розмарин.
Овочі: солодкий перець, кабачок, баклажан, картопля, гриби, морква;
– олія;
– сіль;
– італійські трави.

Як приготувати рибу з овочами: дивіться відео

Приготування: ️

  1. Очищену рибу просушуємо, робимо надрізи.
  2. Щедрою дрібкою солі солимо зі всіх боків, перчимо, зверху посипаємо куркумою і хмелі-сунелі – робимо рибі "масаж".
  3. Збризкуємо олією і залишаємо на 30 хвилин. ️
  4. Картоплю і моркву нарізаємо довільними шматочками, відварюємо заздалегідь в киплячій воді 5 хвилин від закипання. ️
  5. З'єднуємо нарізані перець, баклажан, кабачок, гриби, відварені картоплю і моркву, додаємо 2 – 3 ложки олії, сіль, італійські трави.
  6. Перемішуємо і викладаємо на деко, посередині викладаємо рибу. ️
  7. Запікаємо страву в розігрітій при 200 градусах духовці 30 хвилин.

Що додати до грибної юшки?

Грибна юшка одразу наштовхує на спогади про колорит українських Карпат, інформує Ye. Також ця страва додасть затишку навіть у похмурі дні.

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 100 грамів сушених білих грибів;
– 2 цибулі;
– 1 морква;
– 2 – 3 столові ложки борошна;
– 2 зубчики часнику;
– 0,5 склянки сметани;
– сіль та перець до смаку;
– зелень.

Приготування:

  1. Гриби замочуємо на ніч, вранці відтискаємо та нарізаємо.
  2. Воду не виливаємо, а проціджуємо.
  3. У каструлю наливаємо свіжу воду, воду з грибів та гриби.
  4. Ставимо варитися.
  5. Коли юшка закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь та варимо годину.
  6. Готуємо засмажку: моркву крупно натираємо, цибулю нарізаємо кубиками, смажимо близько 5 хвилин. Додаємо борошно і пасеруємо ще 2 – 3 хвилини.
  7. Додаємо у засмажку сметану, перемішуємо і додаємо чашку бульйону.
  8. Виливаємо засмажку в суп і готуємо під кришкою ще 10 – 15 хвилин.
  9. Солимо, перчимо, за бажання додаємо давлений часник.
  10. Доводимо до кипіння та залишаємо томитися на годину.
  11. Посипаємо зеленню та подаємо.

Які ще рецепти стануть у пригоді?

  • Для швидкого перекусу спробуйте апетитну намазку, яка замінить будь-який паштет.

  • А ще варто спробувати спекти ідеальний сирник за рецептом Лілії Цвіт.

Джерело матеріала
loader