Свято буде незабутнім: найлегший рецепт пляцка "Рушта", який вважають символом Різдва
Свято буде незабутнім: найлегший рецепт пляцка "Рушта", який вважають символом Різдва

Свято буде незабутнім: найлегший рецепт пляцка "Рушта", який вважають символом Різдва

Для досвідчених господинь пляцок "Рушта" вже став різдвяною традицією, яку точно варто перейняти. 24 Канал пропонує позбавити себе зайвих турбот та скористатися рецептом порталу "Господинька".

Як приготувати пляцок "Рушта"?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 12

Інгредієнти:
– 250 грамів сметани;
– 1 столова ложка амонію;
– 250 грамів смальцю;
– 600 грамів борошна + 3 столові ложки;
– 250 грамів цукру;
– 2 – 3 столові ложки какао;
– вишні;
крем:
– 400 грамів масла;
– 0,5 літра згущеного молока.

Пляцок Рушта

Пляцок, який став символом Різдва / Фото "Господинька"

Приготування:

  1. Амоній розчиніть у сметані та ретельно перемішайте. В іншій мисці поєднайте смалець із половиною борошна, додайте цукор і сметанну суміш, знову вимішайте.
  2. Поступово всипте решту борошна й замісіть м’яке тісто.
  3. Отриману масу розділіть на дві частини, в одну вмішайте какао.
  4. Кожну половину поділіть ще на три шматочки, загорніть у плівку та поставте охолоджуватися на 2 – 3 години.
  5. Світле тісто розкачайте у прямокутники, а зверху "візерунком" викладіть шоколадне.
  6. Випікайте коржі приблизно 20 хвилин при 180 градусах.
  7. У кожен квадрат викладіть по вишні.
  8. М’яке масло збийте з молоком до кремової текстури.
  9. Перемащуйте коржі кремом, формуючи пляцок.
  10. За бажанням присипте верх цукровою пудрою.

Чим замінити амоній?

Зазвичай амоній використовують для печива або інших солодощів, в яких не надто вологе тісто. Він не дає неприємного присмаку, як це трапляється з содою, і робить тісто дуже ніжним та повітряним, розповідає портал Shuba.

Втім, його можна замінити звичайним розпушувачем, результат від цього не постраждає. Що стосується пропорцій, то потрібно взяти ту ж кількість порошку, що вказана у рецепті.

Які рецепти треба зберегти на свята?

  • Рулетики з огірка та шинки виглядатимуть на святковому столі просто неймовірно.

  • А знаменитий різдвяний штолен можна починати готувати вже зараз.

Джерело матеріала
loader
loader