Більше, ніж в апельсинах: топ-5 продуктів, які містять багато вітаміну С
Більше, ніж в апельсинах: топ-5 продуктів, які містять багато вітаміну С

Більше, ніж в апельсинах: топ-5 продуктів, які містять багато вітаміну С

Один апельсин містить близько 83 міліграмів вітаміну С, що становить 92% від добової норми споживання цього вітаміну. Однак існують й інші фрукти та овочі, які можуть цілком зрівнятися з ним за вмістом вітаміну С або навіть перевершити цей показник, пише Very well health.

Червоний болгарський перець

Одна чашка нарізаного червоного болгарського перцю надає 128 міліграмів вітаміну С, що еквівалентно 142% добової норми. Цей овоч також є ціннимджерелом калію, фолатів і вітамінів А, В6, Е і К. Крім того, червоний перець багатий клітковиною та має низьку калорійність, що робить його чудовим вибором для здорового харчування.

Болгарський перець з гірчицею, скріншот: YouTube

Гуава

Одна гуава містить близько 125 міліграмів вітаміну С, що становить 138% від добової норми. Цей фрукт також багатий антиоксидантом лікопеном, корисним для організму. Гуаву використовують у народній медицині для лікування різних захворювань, включаючи запалення, гіпертонію та діабет.

Манго

Одне манго забезпечує близько 122 міліграмів вітаміну С, що становить приблизно 135% від добової потреби. Манго - це низькокалорійний фрукт із низьким вмістом жирів, багатий вітамінами А, В6, фолатами, калієм, магнієм і клітковиною. Воно також є джерелом бета-каротину, важливого для підтримання здоров’я очей. Жовті манго містять більше каротиноїдів, а червоні манго мають виражені антиоксидантні та протизапальні властивості.

Полуниця

Одна чашка полуниці містить близько 119 міліграмів вітаміну С, що більше, ніж добова норма споживання. Ця ягода також відома високим вмістом антиоксидантів, зокрема антоціанів. Ці сполуки мають потужні протизапальні властивості та сприяють зміцненню імунної системи.

Людина, яка обрізає полуницю

Перець чилі

Як зелений, так і червоний перець чилі є чудовими джерелами вітаміну С. Одна чашка зеленого перцю чилі містить 109 міліграмів вітаміну С, що становить 121% добової норми. У той час як чашка червоного перцю чилі дає 65 міліграмів, що покриває 72% потреби. Крім того, перець чилі багатий магнієм, залізом, кальцієм і вітамінами А, В та Е.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов’язково проконсультуйтеся з доктором і зверніться до фахівця.

  • що потрібно зробити перед вживанням продуктів, щоби не отримати дозу нітратів.
  • Раніше ми розповідали, що дешева крупа виявилася ключем до довголіття: уповільнить процес старіння та захистить серце.
  • здоров'я буде як у космонавта: стало відомо, ось яких напастей може захистити виноград.

Джерело матеріала