Всю зиму хворіти не будете: нутриціолог назвала топ-5 продуктів, що підвищують імунітет
Всю зиму хворіти не будете: нутриціолог назвала топ-5 продуктів, що підвищують імунітет

Всю зиму хворіти не будете: нутриціолог назвала топ-5 продуктів, що підвищують імунітет

Зимою, коли на ринку стає менше свіжих фруктів і овочів, особливо важливо урізноманітнити раціон продуктами, які підтримають імунну систему та забезпечать організм усіма необхідними нутрієнтами. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповіла нутриціолог Катерина Крупкіна.

Овочі та фрукти в кошику. Фото: Pinterest

Так, експерт рекомендує включати в харчування продукти, багаті вітамінами та мінералами, які сприяють зміцненню імунітету та загальному оздоровленню організму:

Сельдь – чудове джерело вітаміну B12 і омега-3 жирних кислот. Ці компоненти не лише підтримують серцево-судинну систему, а й мають потужний протизапальний ефект.

Тиквені насіння – містять велику кількість цинку, магнію та негемового заліза. Ці мікроелементи допомагають покращити роботу імунної системи, а також сприяють нормалізації обміну речовин.

Коренеплоди, особливо морква – є чудовим джерелом бета-каротину, який організм перетворює у вітамін A. Цей вітамін необхідний для підтримки здоров'я шкіри, зору та імунних функцій.

Заморожені ягоди – зберігають усі вітаміни та антиоксиданти, такі як вітамін C, що допомагає зміцнювати захисні функції організму та боротися із запаленнями.

Ківі – це не лише смачний, а й дуже корисний фрукт, який містить багато клітковини та вітаміну C, що допомагає підтримувати імунітет і прискорює відновлення після хвороб.

Ківі, зображення з вільних джерел

Крім того, експерт зазначає, що заморожені овочі та ягоди не поступаються свіжим за своїми корисними властивостями. Усі продукти збираються в сезон і швидко заморожуються, завдяки чому зберігають максимум вітамінів і мінералів.

"Якщо ви не хочете купувати овочі, вирощені в теплицях, які можуть містити мінімальну кількість поживних речовин, заморожені продукти стануть чудовою альтернативою. При правильному заморожуванні більшість вітамінів і мікроелементів зберігаються", - підкреслює експерт.

Такий підхід допоможе вам підтримати здоров'я в зимовий період, коли доступ до свіжих продуктів обмежений.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

  • Раніше ми повідомляли, що відбирають вашу молодість: вчені назвали добавки, що викликають старіння.
  • Продукти, які можуть зіпсувати ваш сон: у списку не тільки кави – детальніше Знай.ua.
Джерело матеріала
loader