Рибна страва мрії для Різдва та Нового року 2026: розкішно, швидко і неймовірно смачно
Рибна страва мрії для Різдва та Нового року 2026: розкішно, швидко і неймовірно смачно

Рибна страва мрії для Різдва та Нового року 2026: розкішно, швидко і неймовірно смачно

Риба у вершках: рецепт / © pexels.com

Різдво та Новий рік люблять у всьому світі, і саме в ці зимові свята кожна господиня прагне здивувати близьких особливо вишуканою стравою. Ідеальним вибором може стати лосось, форель або сьомга. Та як приготувати рибу так, щоб вона вийшла ідеальною з першого разу, навіть якщо ви тільки починаєте готувати? Рецептом поділилися на сайті “Сенсація”.

Інгредієнти

лосось, сьомга чи форель
400-450 г
сіль, перець
за смаком
часник
2-3 зубчика
помідори черрі
150 г
петрушка
невеликий пучок
вершки
150 г

Процес приготування:

  1. Готове філе червоної риби нарізаємо на акуратні порційні шматочки, солимо та перчимо з обох боків за смаком. Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом і обсмажуємо рибу по 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні, щоб вона залишалася соковитою. Готові шматочки обережно викладаємо на окрему тарілку.

  2. На тій же сковорідці обсмажуємо 2–3 зубчики часнику, нарізані дрібними шматочками, приблизно 1 хвилину. Додаємо 150 г помідорів чері, розрізаних навпіл, і продовжуємо готувати ще 3 хвилини на середньому вогні, не забуваючи приправити сіллю та чорним перцем.

  3. Тим часом дрібно нарізаємо невеликий пучок петрушки. Додаємо її до овочів, вливаємо 150 г жирних вершків і тушкуємо все разом до загустіння соусу, близько 2–3 хвилин.

  4. Викладаємо обсмажені шматочки риби у соус, поливаємо залишками соків із тарілки та присипаємо свіжою петрушкою для аромату й завершеного вигляду.

Смачного!

Консервовані баклажани / © Credits

Читати публікацію повністю →

Тарас і Олена Тополі / © instagram.com/alyoshasinger

Читати публікацію повністю →

Медальйон Фаберже / © BBC

Читати публікацію повністю →

Кубок світу з біатлону / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader