/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2Ffdc3ff72e0768023fb4c8a1e1ebde6bf.jpg)
В Україні у новому маркетинговому році переробили 1,25 мільйона тонн цукру
Про це повідомляє Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор", передає Укрінформ.
"Станом на перше грудня, 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків та виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру", - йдеться у повідомленні.
У галузевому відомстві зауважили, що показник виходу цукрустановить 15,02% (минулого сезону — 14,11%), що пояснюється вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,48% (+0,71% до показника 2024 року).
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи.
Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис. т цукру.
Переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в “Укрцукор” і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
Як повідомлялося, в Україні станом на 28 листопада накопано 10,27 млн т цукрових буряків на площі 192,2 тис. га, що становить 97% засіяних площ.
На Вінниччині аграрії завершили збирання цукрових буряків та накопали 2 млн тонн солодких коренів.
Фото Укрінформу можна купити тут
