Той самий, який пекла мама: рецепт домашнього печінкового торта із курячої печінки
Той самий, який пекла мама: рецепт домашнього печінкового торта із курячої печінки

Той самий, який пекла мама: рецепт домашнього печінкового торта із курячої печінки

Ніжні коржі з начинкою та особливий запах, який одразу повертає у дитинство. Така закуска особлива, адже вона проста та домашня. Як приготувати печінковий торт – розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб-каналу "Смачного".

Як приготувати печінковий торт?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
для коржів:
– 800 грамів курячої печінки;
– 1 велика цибулина;
– 1 середня морквина;
– 100 грамів сала;
– 2 яйця;
– 2 столові ложки борошна;
– 1 столова ложка крохмалю;
– 1 склянка кефіру;
– олія до смаку;
– сіль до смаку;
– перець до смаку;
– сода до смаку;
для начинки:
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 3 – 5 столових ложок майонезу;
– сіль до смаку;
– перець до смаку.

Як смачно приготувати печінковий торт: дивіться відео

Приготування:

  1. Печінку разом із салом, цибулею та морквою пропустіть через м’ясорубку.
  2. Додайте сіль, перець і борошно та перемішайте до однорідної консистенції.
  3. Має вийти маса консистенції густої сметани.
  4. Смажте коржі на сковорідці з двох боків. Як тільки корж змінює колір – переверніть на інший бік.
  5. Очистіть моркву та цибулю. Цибулю нашаткуйте, а моркву натріть на терці. Обсмажте моркву та цибулю, дайте їм охолонути та змішайте з майонезом.
  6. Формуйте торт шарами: корж – начинка – корж – начинка. Повторюйте, доки не завершите складання. Складіть торт заздалегідь, щоб він добре просочився.
  7. За потреби загорніть у харчову плівку й охолодіть. Перед подачею наріжте та прикрасьте.

Яку печінку найкраще використовувати?

Основою печінкового торта є печінка – найчастіше куряча, хоча можна використовувати й яловичу, пише "Канапка". Варіант із курячої печінки особливо цінують за ніжний смак і м’яку, делікатну текстуру.

Якщо ж ви будете використовувати іншу печінку, то можна попередньо замочити її у молоці, щоб надати ніжності.

Яку ще страву з дитинства варто приготувати?

  • Салат "Білочка" – це незабутня класика, яку завжди раді бачити на столі.

  • А ще варто нагадати собі смак Олівʼє, але додати до салату один секретний інгредієнт.

Джерело матеріала
loader