Рецепт стейк-пасти для тих, хто не любить вибирати
Рецепт стейк-пасти для тих, хто не любить вибирати

Рецепт стейк-пасти для тих, хто не любить вибирати

Стейк чи паста? Паста чи стейк? Цей внутрішній діалог знайомий усім, хто любить поїсти не що-небудь, а по-справжньому смачно. Зазвичай доводиться обирати.

Але іноді можна не бути дорослим та відповідальним – і взяти все відразу. Стейк-паста — це саме той випадок, коли м'ясо та паста не сперечаються, а працюють у парі. Соковитий антрекот, вершковий соус з білими грибами, аромат чебрецю та фінальний акорд з пармезану. Жодної суєти, тільки задоволення.

Стейк-паста, кадр з відео

Стейк-паста

Інгредієнти

  • Антрекот — 2 шт.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Чебрець - 2 гілочки
  • Білі гриби - 300 г
  • Вершки - 200 мл
  • Вустерський соус - 1 ч. л.
  • Чорний перець – 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Макарони — 250 г
  • Петрушка
  • Пармезан

Приготування

Спочатку – стейк. Антрекоти обсмажуються на вершковому маслі разом із чебрецем до впевненої золотистої скоринки. М'ясо знімаємо зі сковороди і обов'язково даємо йому відпочити – так воно залишиться соковитим.

На тій же сковороді, не втрачаючи жодної краплі смаку, обсмажуємо цибулю. Коли він стане м'яким та ароматним, додаємо білі гриби та доводимо їх до рум'яності.

Стейк-паста, кадр з відео

Вливаємо вершки, додаємо вустерський соус, сіль та чорний перець. Соус акуратно уварюємо до густини - він повинен обволікати, а не плавати.

Пасту відварюємо до стану al dente. Готову пасту з'єднуємо з вершково-грибним соусом та нарізаним стейком, акуратно перемішуємо, щоб м'ясо не втратило текстуру.

Подаємо відразу, щедро посипавши тертим пармезаном та свіжою петрушкою.

Стейк-паста, кадр з відео

Раніше ми повідомляли, що рецепт для лінивої вечері та гарної подачі: рулетики з перцю з ніжною сирною начинкою.

Джерело матеріала
loader
loader