Ці дрібні помилки допускають усі: як не зіпсувати різдвяну кутю
Ці дрібні помилки допускають усі: як не зіпсувати різдвяну кутю

Ці дрібні помилки допускають усі: як не зіпсувати різдвяну кутю

Приготування куті здається простим процесом, однак саме тому часто трапляються прикрі помилки. Як їх уникнути – розповідає 24 Канал з посиланням на "Ого!".

Які помилки зіпсують кутю?

  • Неправильне приготування зерна

Перед варінням зерно треба замочити на ніч. Варити потрібно на повільному вогні та слідкувати, щоб зерно було мʼяким, але тримало форму.

  • Завчасне додавання меду та маку

Запамʼятайте: усі інгредієнти потрібно змішувати лише перед подачею. В іншому випадку кутя може вийти надто вогкою, а то й узагалі скиснути.

Помилки у приготуванні куті

Головна страва Різдва / Фото Kokl

  • Ні грама солі

Здавалося б, кутя – солодка страва, тож навіщо їй сіль. Однак це поширена помилка, яка часто псує результат. Дрібка солі потрібна у будь-якому випадку: вона збалансує смак та підкреслить насиченість солодких інгредієнтів.

  • Мед без рідини

Густий мед варто розвести в узварі або рідині. Навіть якщо ви готуєте салатну версію куті, вона не повинна бути надто густою.

Як підготувати мак для куті?

Мак потрібно обовʼязково замочити та проварити в окропі. Так ви позбавите його гіркоти, яка може зіпсувати страву, розповідає Shuba.

Після цього потрібно добре зцідити мак, інакше він не розітреться. Розітріть його макогоном або блендером до "білого" стану – і ваша кутя буде ідеальною.

Що приготувати на Різдво?

  • Подаруйте собі порцію естетичного задоволення із салатом "Різдвяний вінок".

  • А коли будете смажити пампухи, потурбуйтеся, щоб вони не вбирали олію.

Джерело матеріала
loader
loader