18 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ком в горлі: що це таке і як позбутися від цього відчуття
Ком в горлі: що це таке і як позбутися від цього відчуття

Ком в горлі: що це таке і як позбутися від цього відчуття

Перед тим як починати гуглити і сходити з розуму від  різних і страшних думок, пропонуємо зробити глибокий вдих, а потім ковтнути пару раз. Якщо не відчуваєте дискомфорт - можете не переживати, якщо ж відчуваєте - давайте розберемося з причинами.

Що це за почуття?

Це неприємне відчуття, коли здається, ніби щось застрягло в горлі. Але ви абсолютно точно нічого не ковтали, і в вашому стравоході нічого стороннього немає. Немов це відчуття взялося з нізвідки.

У багатьох ситуаціях цей ком не представляє собою особливої ​​загрози. Якщо таке перший раз, або у вас з'являються такі відчуття не більше раза, двох на місяць, значить все нормально, не варто нервувати. Буває так, що ви наприклад, перевантажили горло, точніше зв'язки, або навіть елементарно починаєте хворіти. Першим доктором з якого варто почати це лор. Він загляне вам в горло і перевірить внутрішній стан. Можливо це просто хворе горло, ангіна або щось типу того. Можливо у вас кашель, який вам заважає заснути, або щось першить та дере у грудній клітці. І після курсу лікування цей ком у горлі зникне з хворобою. Але не у всіх випадках такий ком це щось безпечне, це також може бути показником важкого захворювання. Крім кома можливо вас турбує щось ще, що допоможе краще зрозуміти діагноз.

кожен пацієнт по різному описує свої симптоми, https://24tv.ua/

Звідки з'являється таке відчуття?

Звичайно, причин може бути дуже багато і всі вони дуже відрізняються одна від одної. Занедбання свого здоров’я завжди бути мати наслідки, саме тому постійно потрібно за ним слідкувати. В області шиї розташовуються багато судин і м'язів, щитовидна залоза, стравохід і багато іншого. А також, наприклад, шийні хребці, через які часом защемляються нервові закінчення. Трахея часто піддається різним захворюванням. Брак роботи одного з них дає нам як результат - неприємні, а часом і хворобливі відчуття. Варто зазначити, що кадик, до даного типу захворювань не має ніякого відношення.

Коротше кажучи, встановити точний діагноз, пов'язаний з комом в горлі,не можна. Але цілком можливо назвати певні причини, через які важко ковтати або робити вільний подих. Звідки може з’явитися ком?

  1. Стресс. Стрес може стати причиною спазму судин в районі горла. Створюється враження, ніби щось тисне, душить і розпирає зсередини. Близько 97% хворих, заявляють, що ці відчуття посилюються під час сильних переживань, стресових подій, під час сварок чи образ. До цього всього додається ще тривожність, панічні атаки, задухи, напади, проблеми зі сном, постійна зміна настрою. Так можна зрозуміти, що цей ком з'являється через нервові ситуацій або стрес. Радять в такому випадку відвідати психіатра або психолога. Або ж навчитися справлятися самому. Іноді буває так, що після стресового періоду ком зникає сам.
  2. Спазми м'язів. Під час того як ми мовчимо і не приймаємо їжу, м'язи глотки і гортані довго не напружені. Іноді вони розслабляються неправильно, застигаючи в неприродній формі. Такий ком зникає сам по собі, коли ви почнете говорити або ковтати. Лікування або звернення до фахівця не обов'язково в такому випадку.
    Але йдеться також про остеохондроз. Затиснення хребців шийного відділу можуть також стати комом в горлі. Тоді доктор точно необхідний.
  3. Печія. Або якщо говорити по-науковому «Кислотний рефлюкс». Це тоді, коли вміст шлунка разом з кислотою піднімається по стравоходу. Шлункова кислота обпікає стінки стравоходу. І як наслідок можливий м'язовий спазм або набряк. І крім неприємної печії ми відчуваємо ком у горлі.
  4. Постназальном синдром
    Ця страшна назва розуміється грубо кажучи як звичайні соплі у великій кількості. У вас є соплі, їх багато, але ви чомусь не лікуєтеся. Залози на слизовій оболонці носа починають виділяти дуже багато слизу, ми можемо відчути, як вона накопичується або стікає по задній стінці горла або десь глибоко в носі, тобто по всій носоглотці. Це і є причина появи постназального синдрому. Слиз може стати результатом того самого кома.

    краще рішення у будь-якому випадку- це відвідати лікаря, https://malyshlandia.ru/


  5. Різні лор-захворювання. В горлі через лор-захворювання з'являється запалення, іноді набряк, який в подальшому може перейти в стадію гнійника, які і стають комом. Це небезпечно тим, що може душити.
  6. Щитовидна залоза. Порушення нормальної роботи цього органу тягне за собою багато порушень у всьому організмі. Щитовидка збільшується, в ній з'являються великі вузли. Після чого щитовидка, яка має значний розмір, тисне на стравохід і трахею, а людина відчуває неприємні відчуття.
  7. Пухлини. Серед комів, які точно самі по собі не пройдуть це пухлини в районі ротоглотки, трахеї, в стравоході, які в наслідку можуть призвести до небезпечних захворювань. Запускати такі процеси не потрібно.

Що робити, якщо у вас ком у горлі?

Перш за все потрібно зрозуміти для себе і визначитися, потрібно чи ні йти на консультацію до лікаря. Далі вам пропонується список, і якщо ви відчуваєте щось подібне обов'язково рекомендується піти на консультацію до лікаря і перевірити своє здоров'я. Отже, якщо:

  • Болісні відчуття переслідують на постійній основі, навіть після ковтання, позбутися самостійно не виходить.
  • Ком в горлі ви відчувається регулярно.
  • Разом з комом постійно болить шлунок, відчувається багато жовчі;
  • У вас болить горло, відчувається сухість;
  • Наявність температури, спазми, погане самопочуття;
  • Через ком в горлі неможливо зробити вдих, пирхота, сдавлювання ;
  • Часто відчуваю нездужання, головні болі, тиск, є біль в районі шиї і спини.
  • Наявність кома в горлі не дає нормально ковтати.

Якщо симптомів, які представлені вище у вас не спостерігається, ви в повному порядку. Причина кома в горлі - це постійне емоційне напруження, або стрес.

А ось у разі наявності хоча б одного симптому, вам варто негайно записатися на прийом до лікаря! Якщо ці симптоми проявляються під час вагітності або паралельно з іншою хворобою, консультацію з лікарем не варто відкладати ні в якому разі. Лікування та діагностування хвороби має відбутися вчасно, щоб не було надто пізно і це не привело до ускладнення. Лікування народними засобами в даних випадках не рекомендується, тому що складно ідентифікувати хворобу. А не знаючи точного діагнозу, ви не зможете прибрати проблему самостійно. А в гіршому випадку можете принести шкоду своєму здоров'ю.

консультація у лікаря ніколи не буде зайвою, https://olymed.ua/

Перш за все радимо записатися до терапевта. Доктор проведе огляд, і виходячи з вашого стану призначить курс лікування або дасть направлення до конкретного фахівця - гастроентеролога, лора, хірурга або онколога. Під час самого лікування швидше за все, щоб точно переконатися в діагнозі потрібно буде зробити велику кількість аналізів і діагностик. І загальним аналізом крові і сечі не обійтися.

А для інших може знадобитися консультація у психолога або психіатра.

Пам'ятайте, що ваше здоров'я абсолютно і повністю залежить від вас! Не варто нехтувати серйозними симптомами і відкладати візит до лікаря. В майбутньому це може дорогого коштувати. Бережіть і любіть себе!

Источник материала
Поделиться сюжетом