18 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як працює бодігард: киянин охороняв олігархів, Шварценеггера та Собчак
Як працює бодігард: киянин охороняв олігархів, Шварценеггера та Собчак

Як працює бодігард: киянин охороняв олігархів, Шварценеггера та Собчак

32-річний Артем Ібрагімов вже 13 років працює бодігардом наших депутатів та гостей Києва. Серед його клієнтів були такі відомі особистості, як актор Арнольд Шварценеггер, політик Ксенія Собчак, депутат ізраїльського Кнесету Софа Ландвер.

Ексклюзивно для ТСН.ua Ася Бєлкіна розповіла про роботу віп-охоронця.

Його дні розписані на декілька місяців вперед, його телефон постійно отримує дзвінки від нових замовників, які почули про Артема "по сарафанному радіо". Єдиний мінус – дружина і, навіть, маленький син дуже добре знають, що кожен день роботи тата може стати останнім.

Тілоохоронець Артем Ібрагімов

Хоча це не була мрія з дитинства. Непосидючому Артему хотілося бути льотчиком, але родина без батька таку освіту оплатити не змогла. Щоб впоратися з енергією та все наростаючою силою, мати віддала хлопчика у спорт (змішані єдиноборства, рукопашний бій). Він закінчив юридичну академію, але заочно, і особливо не вчився, бо постійно був на зборах. А ще - просто "хворів" успіхами свого кумира Арнольда Шварценеггера. Мати вже мріяла про лави професійного спортсмена та перемоги на ЧМ, як раптом Артем зупинився, сказав, що розчарувався, і буде шукати інший шлях.

Хоча чесно зізнався собі - крім битися та захищати, особливо нічого не вмів. Шлях підказала доля. Разом із друзями він вперше подивився фільм "Бодігард" із Кевіном Костнером, і вирішив – ось це моє. І не помилився. 

Тілоохоронець Артем Ібрагімов
Адже бодігард – це можливість побачити життя людей, яких би ти в інший спосіб ніколи б не побачив, бути в тих місцях, де просто так опинитися неможливо. Хоча для цього треба багато працювати та самовдосконалюватися
впевнений Ібрагімов.

Звісно, спочатку Артем відомих віпів не бачив, просто був "охоронцем шефа". Але згодом "сарафанне радіо" запрацювало на більш вищих частотах – депутати, політики, бізнесмени України. А ще через пару років Ібрагімова вже запрошувати охороняти віп-гостей нашої країни. І не аби-кого, а живу легенду світу.

Коли Артем почув прізвище того, кого йому запропонували охороняти,  ледь не загубив слухавку. Гонорару не було, але за таке щастя – мати можливість охороняти свого кумира – Арнольда Шварценеггера – Ібрагімов був готовий на все. Хоча й розумів – робота буде складною.

Тілоохоронець Артем Ібрагімов
Ібрагімов охороняє Арнольда Шварценеггера

"Шварц – людина, яка охорону не помічає, тому що він завжди в оточенні багатьох людей. Ми спілкувалися лише з його координатором. Перше, що мені і чотирьом моїм колегам було сказано – нічого не питати у Шварца, не підходити і не турбувати його без надзвичайної потреби. Треба було єдине - забезпечити безпечне перебування світової зірки у Києві".  

Спочатку Шварценеггер відвідав економічний форум, куди його запросили у якості експерта, "мотиватора", людини, яка всього добилася самотужки. 

Увечері відвідав вечірку для віпів в одному з готелів у центрі столиці. Ціна одного квитка на поверх, де можна було б подивитися на нього і сфотографуватися, коштувала 100 тисяч грн.

До речі, Арнольд – дійсно могутній духом чоловік, це відчуваєш навіть на відстані. Така людина-скеля. Ніколи не забуду, як найвідоміші люди України, мільйонери смиренно стояли у черзі за автографом та селфі з Арні! Це було дивовижне видовище. І як завжди буває, серед них виявився той, хто намагався пройти без черги. Людей було дуже багато, і зробити коло, щоб ніхто не пробився, ми не змогли. Цей чоловік, до речі мільйонер, швидко прослизнув поміж нами і став біля Шварценеггера для селфі. Ми навіть не встигли відреагувати, як Шварц взяв цього хитруна за піджак, підняв вгору та відкинув метри за три від себе у протилежну частину зали! Ми всі завмерли. Благо, все обійшлося, але більш без черги до актора ніхто підходити не наважувався
згадує Артем.  
Тілоохоронець Артем Ібрагімов
Ібгаргімов з Арнольдом Шварценеггером

Хоча керівництво наказало "не турбувати актора", Артем хотів залишити фото на згадку. "Так, я завжди серед віпів - політиків, міністрів, але навіть мені без фото ніхто не повірить, що я охороняв Шварценеггера. Тому набрався сміливості, і коли черга за автографами дійшла свого кінця і залишився останній, я перетнув йому дорогу і вперше в житті звернувся до свого кумира, який уважно дивився на мене, явно не дуже задоволений: "Arni, I`m sorry. Please, one photo!" Може в мене було кумедне обличчя, чи не знаю що, але Арнольд простив мені цю витівку, посміхнувся й дозволив сфотографуватися. Я нервувався, як дитина! Із 30 фото, які я наклацав, більш-менш вийшла лише одна! Тепер - це одна з скарбниць моєї сімейної фотоколекції".

Із охороною Ксенії Собчак було набагато легше, хоча вона теж доволі епатажна і відома. Але Артему вже не треба було бути в стресі, як із Шварцем, якого він із колегами у прямому сенсі відбивав від щонайменше 200 фанів, що бігли на актора з криками. 

До того ж, візит Ксенії був приватний, жодної преси. Артем зустрів її в аеропорту і супроводжував 4 дні. "Здивувало, що за ці дні вона сказала мені лише одне "До свидания", коли сідала на літак до Москви. Всі інші дні на вітання чи ще щось вона реагувала мовчанням. Але вона дуже зайнята людина, ні хвилини спокою", - каже охоронець.

Тілоохоронець Артем Ібрагімов
Ібрагімов охороняє Ксенію Собчак

Її візит був приватного характеру - до друзів, з якими вона зустрічалася в них вдома, в ресторанах та на екскурсіях. Лише один момент був "нервовий", коли вона забажала прогулятися по Хрещатику. Звісно, у супроводі Артема Ібрагімова. "Благо, оточуючі просто в шоці зупинялися, але жоден не підходив. У ресторані якось підійшов до неї чоловік, але вона дозволила мені його допустити, і спілкувалася з ним декілька хвилин", - каже Артем. 

Але з найбільшим задоволенням охоронець розповідає про Софу Ландвер (депутатка ізраїльського Кнесету - ред.), яка прибула в Україну зі своєю охороною. В неї був тур - Київ, Вінниця, Чернівці, Львів. Ібрагімова запросили до неї за "посиленням" охорони з боку сторони, яка приймає.

Навіть Шварценеггер прилетів до Києва без бодігардів, а Софа Ландвер - зі своєю озброєною охороною. Недаремно Ізраїль цим і славиться. Я багато чому навчився у її охоронців. До того ж сама Софа була завжди дуже привітна, щодня ми спілкувалися, це було дуже приємно
згадує Ібрагімов. 
Тілоохоронець Артем Ібрагімов

Взагалі, Артем жодного разу не пожалкував, що обрав цю професію: "Хоча наші віпи дуже відрізняються від іноземців, часто самі ставлять під загрозу особисту безпеку. 

У чатах бодігардів навіть є чорний список віпів, до яких краще не потрапляти. І це біда, бо людина "зі списку" ніколи вже не найме професійного охоронця. Це дуже вузьке коло, і ми всі знаємо один одного. А в нашій справі, коли кожен день ризикуєш життям, непрофесіоналізм - це крок до біди, ймовірної смерті і тебе, і твого клієнта". 

Источник материала
Поделиться сюжетом