20 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Спортсмен проти урядовця. Міністр Гутцайт відповів на скандальні звинувачення борця Грицая
Спортсмен проти урядовця. Міністр Гутцайт відповів на скандальні звинувачення борця Грицая

Спортсмен проти урядовця. Міністр Гутцайт відповів на скандальні звинувачення борця Грицая

Борець вільного стилю Богдан Грицай звинуватив міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта в потуранні рейдерам.

Як повідомляв «Главком», на своєму Youtube-каналі Богдан згадав історію дворічної давнини, коли пан Гутцайт ще очолював Департамент молоді та спорту Київської міської державної адміністрації і прибув в Олімпійський коледж імені Івана Піддубного.

Богдан, який є у навчальному закладі одночасно тренером-викладачем, стверджує, що Вадим Гутцайт відстоював інтереси осіб, які збиралися захопити коледж.

Спортсмен оприлюднив фрагмент відео, яке зняте з телефона.

Гутцайт перепитує, з ким він спілкується, а дізнавшись, що Грицай є збірником України з вільної боротьби, обіцяє зателефонувати тодішньому наставникові національної команди Русланові Савлохову.

«Главком» звернувся до міністра спорту Вадима Гутцайта за коментарем і зв’язку з цими звинуваченнями.

«На сайті КМДА можна знайти розпорядження мера Віталія Кличка від 27 червня 2018 року про створення комісії з перевірки використання бюджетних коштів Олімпійським коледжем імені Піддубного (дивіться документ), - каже Вадим Гутцайт.

– Це розпорядження було реакцією на звернення педагогічного та їхнє занепокоєння щодо керівництва коледжу.

До неї входив і я, як на той час директор Департаменту молоді та спорту, юристи, депутати Київради, представники педколективу коледжу, громадські організації.

Власне, на цьому відео, комісія й інспектувала заклад.

Але тоді керівництво коледжу не впустило комісію здійснити перевірку.

Ми викликали поліцію і цей виклик, звісно, задокументований.

А результати діяльності нашої комісії відображені зокрема в звіті Рахункової палати за 2018 рік.

Там сказано, цитую: «…повністю втрачено контроль за станом розпорядження і використання об’єктів державної власності Олімпійським коледжем, чим спричинено високі корупційні ризики та ризики шахрайства при використанні майна та коштів державного бюджету».

А що я сказав, що зателефоную Савлохову (тодішньому тренерові збірної України з вільної боротьби – «Главком»)? Так, бо я не знав з вигляду ні Грицая, ні ще одного хлопця, який був поряд і теж представився представником збірної з боротьби.

Хотів запитати Руслана Сослановича, що то за борці.

Навіщо з цієї історії роздувати скандал? Та ще й підв’язувати до нього звинувачення на мою адресу, на які я дав начебто вичерпну відповідь зокрема у вашому виданні».

Скан-копія листа від працівників коледжу коледжу імені Піддубного, на основі якої здійснювалася перевірка, теж є у вільному доступі.

Звернення від 1 березня 2018 року підписали 47 осіб.

Вказуючи на погані умови проживання та харчування студентів-спортсменів, у листі також зазначається, що директор коледжу Олексій Семенюшко станом на 2018 рік не мав диплома про вищу освіту та не відповідав кваліфікаційним вимогам.

Натомість сам пан Семенюшко в інтерв’ю «Главкому» нещодавно стверджував, що економічну блокаду його закладові влаштували після того, як він разом з однодумцями зміг усунути старе керівництво тоді ще Республіканського вищого училища фізичної культури на чолі з Володимиром Тібабишевим.

«Через тодішнього міністра освіти Сергія Квіта ми добилися, щоб у нашому навчальному закладі вперше за весь час були проведені демократичні вибори, - говорив пан Семенюшко.

– Було десять кандидатів і я переміг, отримавши 88,8% голосів від представників викладацького складу.

При цьому ректор Університету фізичної культури і спорту Євгеній Імас, людина Бориса Колеснікова, яка знищувала український хокей і за стільки років не здатна вивчити української мови, зустрічався зі мною, пропонував компромісний варіант.

«Льоша, зачєм тєбє еті вибори? Контракт на п’ять лєт я тєбє і так подпішу», - казав.

Але ми наполягали, щоб процедура була дотримана.

З того часу коледжу влаштували економічну блокаду, постійно обмежують фінансування.

То не дивно, адже я перекрив чимало темних схем, які в обхід держави функціонували роками».

Источник материала
Поделиться сюжетом