Руслан Сенічкін тоді і зараз: як змінився телекулінар за 10 років
Руслан Сенічкін тоді і зараз: як змінився телекулінар за 10 років

Руслан Сенічкін тоді і зараз: як змінився телекулінар за 10 років

До 25-річчя "1+1", яке канал святкує цього року, сайт ТСН.ua пригадує, який вигляд мали раніше улюблені зірки та розповідає їхні історії.

Цього разу розповімо про телекулінара, шоумена, танцівника, журналіста та автора книжок, який створює ранковий настрій цілій країні, Руслана Сенічкіна.

Так, ведучий "Сніданку з 1+1" у серпні відсвяткував 10-річчя у проєкті. 2010 року, 30 серпня - це був понеділок - він вперше вийшов у прямий ефір ранкового шоу і весь цей час будить країну з 6:30, дарує глядачам гарний настрій та разом з українцями готує прості і смачні рецепти.

пресслужба каналу "1+1"

Сенічкін настільки органічний в телебаченні, що став брендом і мемом. Ранковий телеефір асоціюється саме з Русланом. Всі хочуть бути як Сенічкін, регулярно з’являються двійники. Час від часу на різних каналах косплеють ведучого. Міряють його бороду, окуляри та фартухи.

пресслужба каналу "1+1"

"Мода на бороданів в окулярах ніколи не зникне", - жартує Руслан.

Свою кар’єру Руслан розпочав на радіо у рідному Дніпрі. Далі працював телеведучим на дніпропетровському телеканалі та спеціальним кореспондентом. Роботу на загальнонаціональному телебаченні продовжив ведучим новин.

10 років тому Руслан став ведучим "Сніданку з 1+1." Він володар двох статуеток "Телетріумф". У його ювілей ми зібрали особливі факти про Руслана Сенічкіна та ексклюзивний фотоархів як змінювався ведучий.

пресслужба каналу "1+1"

Перші прямі ефіри, що тривали 3 години, у ролі ведучого "Сніданку" Руслан вів самостійно протягом півтора року. Ведучий зізнається, навряд чи пішов би на подібний експеримент зараз і щасливий, що 2013-го до нього долучилася Людмила Барбір. До речі, телепара не одразу подружилася, Руслан більше хотів працювати з Мариною Леончук.

пресслужба каналу "1+1"
Руслан Сенічкін з Людмилою Барбір та Мариною Леончук

Та за роки спільних ефірів вони не лише спрацювалися з Людою, а й стали хорошими друзями.

пресслужба каналу "1+1"
Руслан Сенічкін та Людмила Барбір

Свою кар’єру телекулінара Руслан розпочав з пікніка з командою "Сніданку з 1+1". Тоді директорка департаменту ранкового мовлення Юлія Жмакіна запропонувала ведучому приготувати крильця на грилі. Усім так сподобалося, що вирішили готувати і в ефірі. За 10 років Руслан приготував близько трьох тисяч рецептів. У гості на його телекухню прийшли мало не всі супер зірки України. Нові рецепти телеведучий публікує у Фейсбук спільноті #співайтанцюйготуй.

пресслужба каналу "1+1"

2018 року Руслан Сенічкін став учасником проєкту "Танці з зірками". Разом з партнеркою Яною Цибульською виконав і запальний хіп-хоп на бігових доріжках, і пристрасний пасадобль, і танго. Пара покинула проєкт у 9 ефірі.

пресслужба каналу "1+1"

Руслан Сенічкін обожнює панд. "Пандою" його кличуть і колеги. "Панда, яка вийшла на полювання", так Влад Яма називав ведучого під час участі у "Танцях". А під час карантину глядачка з Черкас навіть надіслала Руслану захисну маску з його улюбленою твариною.

пресслужба каналу "1+1"

Руслан став першим чоловіком, якому дозволила поцілувати себе найвідоміша людиноподібна робот Софія. Це сталося прямо в ефірі "Сніданку з 1+1". Уявіть, відмовила навіть голлівудському актору Віллу Сміту. Тепер у Руслана є сертифікат про поцілунок на згадку.

пресслужба каналу "1+1"

Телеведучий має турецьке коріння. Про це ще в дитинстві йому розповіли батьки. Прапрабабця ведучого має пряму спадкову гілку, що веде до Туреччини. Достовірність цього факту довів ДНК тест.

пресслужба каналу "1+1"
Руслан Сенічкін в дитинстві

Руслану навіть вдалося зіграти турка у кіно. У серіалі "Слов’яни" він постав у незвичному образі тюркоподібного авара - в кольчузі, з довгим волоссям та хусткою на голові, бився на мечі та їздив верхи.

пресслужба каналу "1+1"

А якось приміряв образ відомого турецького актора Бурака Озчівіта, відомого за серіалом "Величне століття. Роксолана".

пресслужба каналу "1+1"

На батьківщині своїх предків телеведучий здійснив мрію підопічної проєкту "Здійсни Мрію" Альони Некрасової. Разом з Русланом, який неодноразово бував у Туреччині, дівчина вирушила до Стамбула, де побачила історичні пам’ятки та навіть побувала на фабриці з виготовлення пахлави.

Читайте також: Наталія Мосейчук тоді і зараз: як змінилася зірка каналу "1+1" за 20 років

Відомий телекулінар – автор трьох кулінарних книжок. Перша та дебютна "Сніданки" вийшла друком 2014 року, її представили на Львівському форумі видавців.

пресслужба каналу "1+1"

До другої, "Сніданки для дітей", увійшли рецепти, дібрані для маленьких ласунів та перевірені разом зі співавторкою-експерткою, лікаркою-дієтологинею Галиною Незговоровою. Третя, "Сніданки в саду", має унікальний формат і присвячена садівництву та рецептам з городини. Її Руслан написав разом з Наталією Підлісною.

пресслужба каналу "1+1"

Руслан брав участь у сліпих прослуховуваннях шоу "Голос країни" 2012 року. Пройшов весь шлях потенційного учасника. На сцені він виконав пісню Френка Сінатри My Way. Готувався до ефіру цілих півтора місяці, брав щодня вокальні уроки. Та, на щастя, як каже Руслан, ніхто з тренерів не повернувся.

Протягом року ранкові ефіри Сенічкін вів разом з ведучою новин ТСН Лідією Таран. Руслан - у студії "Сніданку з 1+1", а Ліда - вела ранкові випуски ТСН. Разом ведучі зустрічали гостей, вели гостьові студії.

пресслужба каналу "1+1"

Голосом Руслана Сенічкіна заговорив Вовк Вейн, герой мультфільму "Монстри на канікулах-3". За сюжетом, той в круїзі по морю планує відпочити від домашніх справ разом з дітьми-вовченятами.

пресслужба каналу "1+1"

Руслан зізнається, у нього є три головні жінки у житті - мама Віра Антонівна та дві сестри - Аня і Таня. Та п’ять років тому додалася ще і племінниця Ніка.

До 10-річчя в ефірі Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін у Instagram Сніданку вийшла маска - Панда Сенічкін.

пресслужба каналу "1+1"

Тепер кожен може спробувати себе в образі Руслана. Маска вже доступна за посиланням.

Ведучий Сніданку взяв участь у документальному фільмі Акіма Галімова до 25-річчя каналу "1+1. 25 років Ти не один".

пресслужба каналу "1+1"

Нагадаємо, раніше сайт ТСН.ua показав, як змінився за 50 років Юрій Горбунов. Зірка каналу "1+1" закінчив Київський театральний інститут імені Карпенка-Карого.

Источник материала
Поделиться сюжетом