Що їсти взимку: 10 найкорисніших продуктів сезону
Що їсти взимку: 10 найкорисніших продуктів сезону

Що їсти взимку: 10 найкорисніших продуктів сезону

Зима — це справжнє випробування для нашого організму і імунітету.

Що ж потрібно їсти взимку, щоб підтримати імунітет і бути в тонусі? Запам’ятай цей список з 10 найбільш корисних продуктів для холодної пори року.

5 лучших продуктов для красоты и молодости.

Сьогодні на ринках і в магазинах практично впродовж цілого року можна купити будь-який продукт.

Проте у кожного фрукта і овоча є свій конкретний період, коли вони максимально корисні.

Крім того, в кожному сезоні ми потребуємо певних вітамінів та мікроелементів, і саме на це варто орієнтуватися при виборі продуктів.

Ми підібрали кілька сезонних продуктів, які принесуть максимум користі твоєму організму взимку, підтримають імунітет, додадуть енергії і гарного настрою, які нам так потрібні в холодну пору!.

Назван витамин, способный защитить от COVID-19.

Хурма: польза и вред.

Выбираем хурму и готовим десерт.

Хурма чудово відновлює сили, поповнює запас вітамінів і мікроелементів і допомагає працювати серцевому м’язу.

Крім того, цей зимовий фрукт допомагає справлятися з апатією, втомою і поганим настроєм.

Глюкоза і фруктоза, якими багата хурма, швидко приведуть тебе в тонус.

Хурма — однозначно дуже корисний продукт для зими.

Польза и вред граната для здоровья и можно ли его есть с косточками.

Гранат зміцнює імунітет, поліпшує настрій, підвищує сили і опір організму, допомагає при простудних захворюваннях.

Один гранат або стакан гранатового соку в день — гарний спосіб почистити кров після застуди і грипу.

У ньому містяться ферменти, які допомагають виробленню еритроцитів — червоних кров’яних тілець.

Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрут — чудові помічники в протистоянні зимовим небезпекам.

Вони покращують здатність організму протистояти інфекційним захворюванням, а також зміцнюють імунітет.

Крім того, завдяки великому вмісту вітаміну С цитрусові покращують обмін речовин і сприяють процесу схуднення.

Шипшина містить рекордну кількість вітаміну С і тому відмінно зміцнює імунітет взимку.

Крім того, вона знижує тиск, зміцнює серце, є жовчогінним препаратом.

Також вона впливає на процес схуднення, сприяючи прискоренню обміну речовин.

Зелені яблука кисло—солодких сортів містять багато заліза.

Цей мікроелемент дуже важливий для крові, бореться з втомою і анемією.

А йод, що міститься в «зимових« яблуках, наприклад антонівці, допомагає подолати підвищену чутливість до холоду.

До речі, антонівка — чудовий засіб від зимового авітамінозу: до весни в ній зберігається до 90% вітаміну С, в той час як в інших фруктах його вміст падає до 40-30%.

shutterstockКіві — чемпіон за вмістом вітаміну С, в цьому сенсі він навіть корисніший, ніж цитрусові.

Додаючи його в якості додаткового інгредієнта у вітамінні салати і просто ним перекушуючи, ти зміцниш свій імунітет, убережешся від простудних захворювань і відчуєш прилив сил і енергії.

Ківі обов’язково потрібно їсти взимку.

Гарбуз — дуже корисний продукт, особливо взимку.

Містить каротин, кальцій, вітамін С і рослинні пектини, які зміцнюють імунітет, виводять з організму зайву сіль, запобігають підвищенню тиску і захищають серцевий м’яз.

До того ж корисні речовини, які в ньому містяться, перешкоджають передчасному старінню організму.

Тыква: польза и вред для женского здоровья.

Квашена капуста.

Квашена капуста — найдоступніше джерело вітамінів в зимовий період.

Вона багата вітамінами С, А, групи В, пектином, кальцієм.

Квашена капуста сприяє нормалізації мікрофлори кишечника і, як наслідок, правильному травленню.

Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти капуста допомагає зміцнити імунітет і посилити стресостійкість організму взимку.

Журавлина має унікальну властивість: якщо її прихопить морозцем, вітаміну С в цій ягоді стає тільки більше! Так що в замороженому вигляді вона анітрохи не втрачає корисних властивостей.

Крім того, в журавлині виявлені кислоти, який діють як антибіотики.

Журавлинний сік допомагає боротися із запаленнями нирок, швидше видужувати після грипу та ГРВІ.

Обов’язково включай журавлину в свій зимовий раціон.

Как хранить грецкие орехи: советы.

Горіхи — головний продукт в боротьбі зі стресами, так як в ньому міститься багато вітаміну В.

Зима — сама по собі великий стрес для організму, тому горіхи взимку — один з найкорисніших продуктів.

Крім того, горіхи відмінно підтримують мозкову діяльність, допомагають боротися з втомою, і містять багато корисних речовин.

Запам’ятала, що їсти взимку? Обов’язково включай ці корисні продукти в свій зимовий раціон, і ти будеш надійно захищена від багатьох неприємностей холодного сезону.

Что убивает витамины в организме.

Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.

Диана Балынская Автор.

Метки: иммунитет, полезные продукты, как питаться зимой.

Понравилась статья? Оцените:.

(Пока оценок нет).

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Статьи по теме:.

Что нужно есть зимой: 10 самых полезных продуктов сезона.

Герпес на губах: почему появляется, как избавиться и чего нельзя делать.

Йога для иммунитета: 7 асан от осенней простуды.

Источник материала
loader