27 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Маріуполі повністю реконструюють міський парк. Що тут зміниться?
У Маріуполі повністю реконструюють міський парк. Що тут зміниться?

У Маріуполі повністю реконструюють міський парк. Що тут зміниться?

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Якщо вам подобається, що ми робимо, то пропонуємо підтримати нас щомісячним внеском від 50 гривень. За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви підтримаєте роботу усієї редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.


Агенція Big City Lab розробила концепцію розвитку парку імені Гурова в Маріуполі. Зараз у парку ведуться активні будівельні роботи, першу частину збираються відкрити в кінці вересня 2021 року, а повністю весь проєкт планують завершити до 2024-2025-го.

Головним ідеями концепції стали: зробити парк всесезонним, цікавим і комфортним для всіх жителів, а також збільшити час його відвідування з однієї до чотирьох годин.

Команда агенції для оцінки стану парку провела опитування жителів, що живуть в 30-хвилинному радіусі, та проаналізувала кращі європейські парки, що схожі за розміром, оточенням та розташуванням.

На даний момент в парку немає велосипедних доріжок, а 1,2 кілометрів асфальтованої набережної занадто мало для велосипедних прогулянок. Пішохідні доріжки перериваються на прибережній зоні через відсутність проходів під мостами, а інфраструктура не відповідає наявним біговим маршрутам.

Функціональні зони парку поділили на активну програму (спортивні зони, ігрові майданчики, альпінізм та інші), пасивну програму (луг для пікніків, вуличні шашки/шахи, сферичний кінотеатр та інші), магніти (екстрім-парк, парк гойдалок, зіплайн та інші). 

Парк поділили на природні зони: декоративний сад, поле для пікніку, зона барбекю з чагарниками, паркова зона, бульвар з рядами широколистяних дерев та болотисті ділянки по межі парку.

Фото: bcl.com.ua

Источник материала
Поделиться сюжетом