25 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розірвана ніздря і затиск плоскогубцями: кримінолог розповіла про травми потерпілого у справі Стерненка
Розірвана ніздря і затиск плоскогубцями: кримінолог розповіла про травми потерпілого у справі Стерненка

Розірвана ніздря і затиск плоскогубцями: кримінолог розповіла про травми потерпілого у справі Стерненка

Судово-медична експертиза у справі про викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича підтвердила наявність у нього численних травм.

Про це кримінологиня Анна Маляр 25 лютого повідомила в етері суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1.

"Розірвана ніздря, сліди трьох поранень від травматичної зброї, садна на сідницях, і плоскогубцями йому затискали пальці однієї руки. Це підтвердила судмедекспертиза, - розповіла вона. - Слідчий експеримент був підтверджений показами свідка, яка бачила, як потерпілого били, в машину засовували, кудись везли".

Також, за словами кримінологині, мобільна компанія підтвердила факт дзвінка Руслана Демчука до потерпілого, а також те, що "всі ці три особи (Сергій Стерненко, Сергій Щербич та Руслан Демчук. - Ред) перебували в один час в одному і тому ж місці".

"Регіон перебування їхніх мобільних телефонів - все це співпало, - запевнила Маляр. - Тепер питання причетності. Ще чотири особи не встановлені. Це питання: чому вони не встановлені і хто їх покриває?!"

Вона також зупинилася на "цікавих свідченнях" Стерненка, який "не заперечує, що він зустрічався з потерпілим".

"Стерненко говорить, це є у вироці, що він поїхав на зустріч, тому що потерпілий хотів допомогти "Правому сектору", а він на той момент був головою, Стерненко я маю на увазі, головою одеського осередку, і вони зустрілися з потерпілим, щоби той допоміг "Правому сектору" (...). І вони свої питання на цій зустрічі вирішили. Оце покази. Жодного слова про те, що це сепаратист, жодної заяви про те, що, мовляв, поліція, зверніть увагу, у нас є докази, - цього немає", - зауважила кримінологиня.

Вона продовжила: "Давайте так, людина живе, здорова, жодної інвалідності не має. 300 гривень, тут я з вами погоджусь, там ще були 300 гривень і картки – це дрібниці. Одна зі статей, поки тривало слідство, вже втратила актуальність, тому що пройшов термін притягнення до відповідальності, ще одна по зброї – помилка слідства. Залишається одна стаття - "Розбій". І сім років і три місяці, і конфіскація, ну, погодьтеся, це абсолютно не відповідає тому, що реально доказано у вироці. Це абсолютно ненормального розміру вирок для тих наслідків, які є по цьому злочину".

Тим часом адвокат Стерненка Масі Найєм твердження кримінологині відкинув, наголосивши на тому, що "все перелічене не доводить причетності" його підзахисного до злочину. 

"Події теж під питанням, оскільки немає доказів того, що ці події були. Що є? Показання самого потерпілого. Що є з доказів на підтвердження цих показань? Чи є автомобіль, в якому перевозили? Ні! Чи досліджувалося місце, підвал? Ні! Чи є сліди на плоскогубцях від Стерненка? Ні! Це прямо написано в експертизі. (...) написано, що неможливо встановити зв'язок між цими тілесними ушкодженнями і Сергієм Стерненком", - наголосив захисник.

Щодо суперечки також висловився керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко: "Спочатку була мета у тому, щоб, за версією обвинувачуваних, провести певні перемовини. А також потерпілий пояснює, що до нього висувалися вимоги щодо припинення його депутатських повноважень. Але під час нападу, коли його викрали, у нього пропало майно. Там, крім 300 гривень, було інше майно: картка "Приватбанку", дозвіл на зброю і так далі. Але, що є важливим з точки зору права? У нас закон кримінальний не передбачає можливості певних меж щодо завданої матеріальної шкоди під час розбою. Це не має значення для кваліфікації цього кримінального правопорушення. Є викрадення майна під час нападу - це розбій".

Нагадаємо, що у вівторок, 23 лютого, Приморський суд Одеси виніс вирок колишньому активісту "Правого сектору" Сергію Стерненку — 7 років і 3 місяці за ґратами та конфіскація половини майна. Йдеться про справу 6-річної давності, стосовно викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. 

Увечері цього ж дня у великих містах України відбулися акції на підтримку одеського активіста. У Києві біля Офісу президента навіть повідомили про сутички, в яких травмувалися щонайменше 37 активістів та правоохоронців, затриманих — 24, їх відпустили. Головне щодо справи Стерненка — читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Кримінолог Анна Маляр доповіла про травми, отримані потерпілим у справі Стерненка

У "Право на владу" - кримінолог Анна Маляр. Вона доповіла про травми, отримані потерпілим у справі Стерненка, згідно із судмедекспертизою. Подробиці – далі.  

Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом