У Міжнародний жіночий день - 8 березня представницям прекрасної статі особливо хочеться відпочити від побутових справ і відчути турботу коханих чоловіків. Для того, щоб здивувати своїх жінок, ТСН.ua підготував для них підбірку оригінальних салатів із приготуванням яких впорається навіть кухар-початківець.
Салат "Ромашки"
Інгрідієнти:
- куряча печінка - 300 г;
- печериці (смажені з цибулею) - 300 г;
- яйця (варені, подрібнені) - 3 шт;
- сир твердий (тертий) - 100 г;
- майонез.
Приготування:
Викласти шарами: варену курячу печінку, смажені гриби з цибулею, варені яйця, тертий сир. Кожен шар змастити майонезом. З яєчного білка вирізати "ромашки". З тертого жовтка сформувати серединки "квітів". Готовий салат прикрасити гілочками кропу і "ромашками".
Салат "Весна"
Інгредієнти:
- пекінська капуста - 1/4 качана;
- помідори - 2 шт;
- огірки - 2 шт;
- солодкий червоний перець - 1 шт;
- куряче філе - 15 маленьких шматочків;
- панірувальні сухарі;
- сіль:
- рослинна олія;
- зелена цибуля (за бажанням).
Приготування:
Куряче філе обсмажити в сухарях по 2 хвилини з кожного боку. Огірки нарізати кружалками, помідори і перець нарізати кубиками, капусту нашаткувати. Додати курку, посолити за смаком і заправити олією.
Зелену цибулю додати в салат при подаванні.
Салат "Клеопатра"
Інгредієнти:
- крабові палички - 100 г;
- маслини без кісточок - 50 г;
- печериці консервовані - 100 г;
- ананаси консервовані кільцями - 150 г;
- оцет винний - 1 ст. ложка;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- майонез - 3 ст. ложки;
- сіль;
- перець чорний мелений.
Приготування:
Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями, залити оцтом і залишити на 10 хвилин. Ананаси і крабові палички нарізати кубиками. Гриби нарізати пластинками. Маслини нарізати кільцями. У салатнику з'єднати цибулю (зливши рідину), ананаси, крабові палички, гриби і маслини. Додати майонез, сіль і перець. Перемішати. Викласти салат на тарілку для подавання, прикрасити гілочкою зелені.
Салат "Граф"
Інгредієнти:
- філе куряче - 250 г;
- картопля - 2-3 шт;
- буряк - 1 шт;
- яйця - 3 шт;
- горошок зелений консервований - 1 банка (об'ємом 500 мл);
- чорнослив в'ялений без кісточок - 10 шт;
- горіхи волоські очищені - 50 г;
- цибуля ріпчаста червона - 1 шт;
- майонез - 200 г;
- сіль;
- перець чорний мелений.
Для маринування цибулі:
- оцет 9% - 2 ст. ложки;
- сіль - 0,5 ч. ложки;
- цукор - 1 ч. ложка:
- вода - 4 ст. ложки.
Приготування:
Буряк, куряче філе, картоплю, яйця відварити і остудити. Чорнослив промити в теплій воді і нарізати невеликими шматочками. Також невеликими шматочками нарізати і м'ясо курки. Картоплю очистити і натерти на крупній тертці. Цибулю очистити, дрібно нарізати і замаринувати. Для цього холодну воду змішати з оцтом, сіллю і цукром. Залити цибулю маринадом і залишити на 25-30 хвилин. Потім маринад злити. Дно посуду, на якому будемо збирати салат, злегка змастити майонезом.
Буряк очистити і натерти на крупній тертці. Волоські горіхи злегка подрібнити за допомогою качалки або в ступці.
З консервованого горошку злити маринад.
Зібрати салат, рівномірно викладаючи інгредієнти в такій послідовності:
1-й шар - картопля. Поперчити за смаком, злегка посолити і змастити тонким шаром майонезу.
2-й шар - маринована цибуля.
3-й шар - куряче м'ясо. Трохи посолити. Змастити тонким шаром майонезу.
4-й шар - консервований горошок.
5-й шар - відварені яйця. Змастити тонким шаром майонезу.
6-й шар - чорнослив.
7-й шар - волоські горіхи.
8-й шар - буряк. Так як це верхній шар, необхідно рівномірно розподілити буряк по всій поверхні салату.
Зверху салат посолити і змастити тонким шаром майонезу. Поставити салат в холодильник приблизно на 3 години. Прикрасити готовий салат тертим яйцем і дрібно нарізаним кропом.
Салат "Герцогиня"
Інгредієнти:
- сир Дорблю - 100 г;
- ківі - 2 шт;
- горіхи волоські - 50 г;
- цибуля ріпчаста - 0,5 шт;
- петрушка свіжа - 1 пучок;
- листя салату - 1 пучок;
- оцет яблучний - 5 ст. ложок;
- цукор - 1 ст. ложка;
- сіль - 1 ч. ложка;
- олія - 3 ст. ложки;
- гірчиця в зернах - 1 ч. ложка
Приготування:
Подрібнити цибулю і замаринувати її. Для маринаду змішати оцет, сіль і цукор. Подрібнити петрушку. Нарізати ківі і сир великими кубиками. Листя салату порвати руками, викласти на дно тарілки або блюда. Потім викласти петрушку. Зверху додати ківі і сир. Також додати мариновану цибулю і посипати горіхами.
Для заправки змішати гірчицю в зернах, рослинну олію і кілька ложок маринаду для цибулі. Полити готовий салат заправкою і не перемішувати.
Читайте також:
Готуємося до 8 Березня: рецепт запеченого камамбера з медом
- Автор:
- Олена Вус