25 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Toyota GR Yaris набирають темп
Toyota GR Yaris набирають темп

Toyota GR Yaris набирають темп

Зараз Toyota почала активно генерувати новини на національному та регіональному рівнях – в першу чергу завдяки своєму новому GR Yaris, який вже дебютував в японських й австралійських ралі… Якщо взяти до уваги той цікавий факт, що вже серійна версія GR Yaris обладнана повним приводом і трициліндровим 1,6-літровим турбомотором потужністю 260-270 к.

с., то складається враження – японська марка раптово вирішила стрімко реанімувати концепцію Production (принаймні, як мінімум на національному рівні).

На недавньому Tour de Kyushu in Karatsu, другому етапі японської першості, стартували вже п’ять екіпажів на Toyota GR Yaris, серед них відомий Фуміо Нутахара (неодноразовий чемпіон Японії, віце-чемпіон P-WRC 2006 року).

І результат цього розу виявився набагато кращим, ніж на стартовому раунді в березні – три екіпажі на GR Yaris на чолі з Нутахарою успішно фінішували в Топ-5.

При цьому Фуміо Нутахара лише на три секунди відстав від переможця, Осами Фукунаги на Skoda Fabia R5! Дійсно, чудові показники для абсолютно нової машини.

Одночасно з першим японським успіхом GR Yaris відбулася австралійська прем’єра прототипів Toyota GR Yaris AP4 – на стартовому етапі чемпіонату Австралії, Netier National Capital Rally, на новій техніці стартували два екіпажі, братів Гаррі та Льюїса Бейтсів… Попри те, що це був лише перший бойовий старт новісіньких Toyota GR Yaris AP4, їхня перевага була повною – брати Бейтси разом виграли всі спецділянки (рахунок 11:3 на користь Гаррі) та зробили переможний дубль.

Причому Гаррі Бейтсу не завадили навіть якісь несподівані проблеми на передостанньому допі, які коштували йому хвилини втраченого часу – він все одно здобув перемогу з відривом понад 40 секунд! Схоже, в Австралії всіх чекає повторення сезону 2019 року, коли брати Бейтси на Toyota Yaris AP4 попереднього покоління спокійно розгромили всіх суперників… Після таких новин з Японії та Австралії все більше зацікавлення викликає питання – коли ж у Toyota Gazoo Racing нарешті зможуть підготувати автомобіль класу Rally2? Розмови про подібний проект тривають вже понад два роки, але результату не видно.

Тим більше вже на початковому рівні GR Yaris показав свій чудовий потенціал….

Tour de Kyushu in Karatsu.

Фукунага/Саіда (J, Skoda Fabia R5) 54.12,4.

Янагісава/Ясуі (J, Skoda Fabia R5) +3,0.

Нутахара/Адзума (I, Toyota GR Yaris) +3,1.

Кацута Н./Кімура (J, Toyota GR Yaris) +12,4.

Шінкаі/Андо (J, Toyota GR Yaris) +1.59,7.

Netier National Capital Rally.

Бейтс Х./Мак.

Карті (AUS, Toyota GR Yaris AP4) 1:47.33,1.

Бейтс Л./Мак.

Лафлін (AUS, Toyota GR Yaris AP4) +43,6.

Куїнн/Уінвуд-Сміт (AUS, Mitsubishi Lancer Evo X) +1.44,4.

Уіндус/Бркіч (AUS, Subaru Impreza WRX STI N12) +6.21,5.

Дауелл/Уебб (AUS, Hyundai i20 G4 Proto) +7.19,2.

Источник материала
Поделиться сюжетом