19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прокуратура повернула Києву майже 30 гектарів лісу в Пуща-Водиці, де планувалась вирубка
Прокуратура повернула Києву майже 30 гектарів лісу в Пуща-Водиці, де планувалась вирубка

Прокуратура повернула Києву майже 30 гектарів лісу в Пуща-Водиці, де планувалась вирубка

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 6 років та 323 днів. За цей час ми опублікували вже 14124 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Фото: wikimapia.org

Київській громаді повернули земельні ділянки Пуща-Водицького лісництва площею 28,59 гектара. Дві земельні ділянки загальною площею вартістю понад 105 мільйонів гривень були надані приватному підприємству в оренду на 15 років для будівництва.

З’ясувалося, що орендар понад десять років не здійснює будівництво на орендованих земельних ділянках, а сплату коштів за договором виконує неналежно.

Земля, про яку йде мова, поділена на дві ділянки (21.96 гектара і 6.62 гектара) і знаходяться вони в комунальній власності міста Києва. Вони впритул прилягають до території Міжнародної тенісної академії. Цільове призначення вказано: для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту – спортивно-оздоровчого комплексу з льодовим стадіоном і адміністративною будівлею. Станом на 2017 рік, дві земельні ділянки були здані в оренду ТОВ «Хокейний клуб «Сокіл Київ». Термін оренди землі був розрахований до 2 липня 2023 року.

На сайті хокейних вболівальників «Сокіл» йдеться, що в складі засновників ТОВ «ХК «Сокіл Київ» є кілька офшорних компаній з Кіпру та США. Найбільшим акціонером і бенефіціаром компанії вказана кіпрська «Ерроукреест ЛТД». Акціонером цієї компанії є нардеп від «Батьківщини» Сергій Тарута.

Це не перша махінація зі спортивною інфраструктурою. У 2016 році Київрада розірвала договір купівлі-продажу льодового стадіону, який був підписаний у 2010 році між містом і «Укрсоцстройінвест» на проспекті Академіка Глушкова. У 2017 суд визнав це рішення незаконним. У цьому ж році бізнесмен Вагіф Алієв викупив права на ділянку під будівництво ТРЦ. Компанію «Укрсоцстройінвест» пов’язують з Тарутою.

Источник материала
Поделиться сюжетом