19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На ВДНГ розпочалось будівництво освітнього кластера. Де саме?
На ВДНГ розпочалось будівництво освітнього кластера. Де саме?

На ВДНГ розпочалось будівництво освітнього кластера. Де саме?

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 105 днів. За цей час ми опублікували вже 15434 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Павільйон №19 на ВДНГ. Фото: wikimapia.org

На ВДНГ біля павільйонів №19 та 21 розпочалися вишукувальні роботи у рамках проєктування освітнього кластера. На цій території працюватиме спецтехніка, повідомила пресслужба Експоцентру.

Ідея створення університету на території Національного комплексу з’явилась ще у 2016 році. Тоді європейські урбаністи й консультанти від України – компанії PUPA і CIVITTA – розробили Концепцію розвитку ВДНГ на 40 років. Створення освітнього кластеру позначили як один з найважливіших її пунктів. Впродовж наступних років було й декілька спроб розпочати будівництво.

Очікується, що зведення університету займе три роки, а на реалізацію цього проєкту держава виділить 7,2 мільярди гривень. Всього на території Експоцентру працюватимуть 11 кампусів. Тут облаштують адміністративний корпус, апарт-готель для студентів і педагогів, лікарню, дипломатичну службу, корпус з офісами іноземних компаній, біокластер і біоклініку.

За словами гендиректора ВДНГ Євгена Мушкіна, освітній кластер ВДНГ буде розташований в північно-східній частині Експоцентру. У колонці для видання НВ він розповідав, що зараз ця територія забудована старими спорудами, серед яких – найбільший недобудований радянський павільйон № 42, зведення якого було заморожено багато років тому.

Источник материала
Поделиться сюжетом