В Ірпені повністю знесуть 17 пошкоджених багатоповерхівок
В Ірпені повністю знесуть 17 пошкоджених багатоповерхівок

В Ірпені повністю знесуть 17 пошкоджених багатоповерхівок

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 290 днів. За цей час ми опублікували вже 17295 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Читайте нас в Telegram та Twitter
Фото: Міша Джос

В Ірпені знесуть 17 багатоквартирних будинків, які не підлягають відновленню після російських обстрілів. Про це заявив мер Олександр Маркушин на засіданні міськвиконкому.

«Якщо будинок не підлягає для проживання, ми будемо ухвалювати рішення про його демонтаж. На сьогодні є 17 багатоповерхових будинків на демонтаж. Ми прораховували – до 1500 квартир», – заявив Маркушин.

Водночас він зазначає, що таких будинків буде більше. За словами Маркушина, в деяких будівлях візуально наче згорілий лише дах і верхні поверхи, а насправді пошкоджені несучі стіни.
Раніше в обласній військовій адміністрації обіцяли побудувати два житлових комплекси площею 50 тисяч квадратних метрів кожний в Ірпені та Бородянці.

Він додав, що всі бюджетоутворюючі п’ять підприємств міста зруйновані та будуть відновлюватись.

Українські військові 28 березня звільнили Ірпінь від російських військ. За місяць боїв пошкоджено 70% міста. 8651 міський об’єкт поверхнево пошкоджений, 2738 об’єктів частково зруйновані, 885 об’єктів повністю зруйновані. Днями там відкрили наметове містечко для людей, які залишились без житла.

Источник материала
Поделиться сюжетом