Австрійська компанія розроблятиме концепцію відбудови Тростянця
Австрійська компанія розроблятиме концепцію відбудови Тростянця

Австрійська компанія розроблятиме концепцію відбудови Тростянця

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 296 днів. За цей час ми опублікували вже 17361 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Читайте нас в Telegram та Twitter
Фото: Дмитро Живицький

Концепцію міста Тростянець на Сумщині, яке зазнало значних ушкоджень внаслідок російської окупації, розроблятиме компанія iC consulenten ZT GmbH з Австрії, повідомив мер Юрій Бова.

Делегація представників українського міста у Відні домовилася з компанією спільно напрацювати концепцію розбудови майбутнього Тростянця. Свої послуги фахівці надаватимуть безкоштовно. Створити концепцію планують за три-чотири місяці.

20-тисячне місто Тростянець з другого березня перебувало під контролем загарбників, звідти вони обстрілювали Суми та Охтирку. ЗСУ звільнили Тростянець 26 березня. Внаслідок дій окупантів у місті зруйновані модерністський вокзал та площа, згоріла п’ятиповерхівка, лікарня, прокуратура та музей. За словами мера, у Тростянці знищено багато магазинів у центрі міста, банків, складів, аптек. «Якщо спочатку все було відносно тихо, то потім, коли вже росіян почали вибивати з міста, вони з люті почали розстрілювати все, що бачили», згадує Бова.

Відновлювати вокзал і вокзальну площу буде Укрзалізниця, заявив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький. У квітні до Тростянця вже приїжджала група архітекторів і урбаністів, які розроблятимуть концепцію відновлення і розвитку центральної частини міста.

Читайте також: «Втратили все, захищаючи демократію». Мер Тростянця розповідає про життя звільненого міста

iC consulenten ZT GmbH здійснює енергетичні аудити, реалізовує проєкти у сфері будівництва, управління транспортом, охорони праці, охорони навколишнього середовища. Наприклад, компанія здійснювала технагляд за будівництвом вантового мосту в Запоріжжі.

Источник материала
Поделиться сюжетом