«Взагалі сирники — одна з моїх коронних страв. Вони в мене виходять ідеальної форми і смаку я ніколи не роблю їх занадто солодкими. Тому вони, навіть ті, що з фруктами і ягодами, у мене не як десерт, а як основна страва. Солоні сирники з пармезаном — це дуже оригінально і смачно. Цей рецепт я взяла з книги Аніти Луценко та Катерини Андрєєвої», — ділиться нутриціологиня, експертка зі здорового харчування Лора Філіпова.
Нам потрібно:
Кисломолочний сир, 5 чи 9% (250-300 г)
Куряче яйце
Пармезан тертий 30-40 г
Кріп, сіль за смаком
Семола (борошно з твердих сортив пшениці) - 1-2 ст л в залежності від сир (щоб отримати потрібну констстенцію)
Цільнозернове борошно для обвалювання
Готуємо сирники:
Блендером перебиваємо кисломолочний сир з яйцем, додаемо пармезан, дрібно порізаний кріп, семолу та сіль.
Вимішуємо масу, формуємо сирники, обвалюємо в борошні.
Обсмажуємо з двох сторін у невеличкій кількості олії.