6 видів листової зелені, які потрібно їсти щодня
6 видів листової зелені, які потрібно їсти щодня

6 видів листової зелені, які потрібно їсти щодня

Зміни своє меню за допомогою цих насичених поживними речовинами зеленушок.

Ми всі знаємо, що свіжі овочі, фрукти та зелень є невіддільною частиною здорового харчування. Вони не тільки наповнені вітамінами, мінералами та клітковиною, але й легко включаються в кожну страву. Лікарі рекомендують листову зелень, як одну з ключових категорій на шляху до здорового способу життя.

З нашої нової статті ти дізнаєшся про найкращу листову зелень, яку варто їсти щодня, щоб бути здоровою і мати здоровий раціон.

Unsplash

1. Кале

Капуста кале багата на тонни вітамінів і поживних речовин, і її вважають універсальним інгредієнтом, яким насолоджуються як сирою, так і пасерованою, запеченою та навіть у смузі. З усіх видів листової зелені ця капуста має один з найвищих показників вмісту вітаміну С — 22% добової норми на порцію. Цей вітамін є необхідним антиоксидантом, який може допомогти організму боротися з вільними радикалами, допомагає створити сильну імунну систему. Окрім цього у кале високий вміст вітаміну К (68% денної норми на порцію), який зміцнює кістки та імунітет.

Unsplash

2. Молода зелень кульбаби

Молода зелень кульбаби не входить у звичний раціон, хоча варто зробити це, тому що ця зелень настільки потужна, що допомагає збільшити відтік жовчі, розщеплювати жири та полегшувати травлення. Вона допомагає печінці: захищає її та допомагає фільтрувати потенційно шкідливі хімікати з харчування. Доведено, що зелень кульбаби насичена такими антиоксидантами, як бета-каротин, захищає від пошкодження клітин, що зрештою допоможе запобігти хронічним захворюванням. Крім того, ця зелень — це багате джерело лютеїну та зеаксантину, що підтримує здоров’я очей, а вміст вітамінів С і К сприяє зміцненню здоров’я кісток. А ще зелень кульбаби є багатим джерелом корисних для кишківника пребіотиків завдяки інуліну, яке в ній міститься.

Unsplash

3. Пак-чой

Пак-чой — це овоч з сімейства хрестоцвітних, до якого також належать броколі, брюссельська капуста та проста капуста. Хрестоцвітні овочі знижують ризик раку та містять поживні речовини, які борються з канцерогенами, такі як вітамін С, Е, бета-каротин, фолієва кислота та селен, який, як доказано, уповільнює ріст пухлин. Крім вітамінів і мінералів, що формують кістки, таких як кальцій, залізо, фосфор, магній та вітамін К, пак-чой багатий кверцетином. Це флавоноїд, який, як відомо, зменшує запалення та захищає від хронічних захворювань.

Unsplash

4. Шпинат

Шпинат — це джерело каротиноїдів, які борються з вільними радикалами. Вчені також відзначають, що шпинат захищає від раку шлунка, товстої кишки, ротової порожнини та стравоходу. Шпинат — це також джерело калію, речовини, яку пов’язують зі зниженням кров’яного тиску. А вміст лютеїну в цій зелені пов’язують із покращенням когнітивних функцій.

Unsplash

5. Кресс-салат

Кресс-салат має злегка гострий і перцевий смак, а ще море користі для здоров’я. Він містить найбільше поживних речовин при найменшій кількості калорій, тому для тих, хто на дієті, ця зелень — надважливий елемент харчування. Кресс-салат містить велику кількість клітковини, що допомагає травленню та підтримувати відчуття ситості довгий час. Окрім цього зелень містить вітамін С, який підтримує імунітет. Ще потрібні причини додати кресс-салат у меню? Тоді ось тобі таке: лише одна чашка кресс-салата на день забезпечує понад 100% рекомендованої норми вітаміну К на добу.

Unsplash

6. Паростки броколі

Якщо броколі набридло, чому б не спробувати його паростки? Ця листова зелень — це ростки броколі віком від 3 до 5 днів, які вже мають невеличкі зелені листочки. Вони містять таку ж кількість калорій і макроелементів як порція броколі, але в сто разів більше глюкорафаніну, який є потужним антиоксидантом. Спробуй сама і переконайся!




Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.

Источник материала
loader