ДІАМ скасувала дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів на території НАУ
ДІАМ скасувала дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів на території НАУ

ДІАМ скасувала дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів на території НАУ

Державна інспекція архітектури та містобудування скасувала дозвіл на будівельні роботи на території НАУ за заявою нової в. о. ректора університету депутатки Ксенії Семенової. Перед цим відповідне рішення прийняла Наглядова рада університету.

Дозвіл на зведення 14 житлових комплексів на землях Національного авіаційного університету видала Державна архітектурно-будівельна інспекція в останній день свого існування у 2021 році. Проте згодом ДІАМ виявила численні порушення під час перевірки забудови.

Проєкт суперечив будівельним нормам і не становив ніякої користі для держави та навчального закладу. Наприклад, попри назву об’єкта «Будівництво житлових будинків з підземним паркінгом та спортивного комплексу» зведення спорткомплексу там не передбачалося.

Тоді інспектори винесли припис про зупинення підготовчих і будівельних робіт до усунення виявлених порушень. А у 2022 році суд прийняв до розгляду позов ДІАМ щодо визнання протиправними та скасування містобудівних умов, які передували видачі дозволу на будівництво 14 ЖК.

Ксенія Семенова пообіцяла, що надалі НАУ продовжить відстоювати свої інтереси, щоб земля університету використовувалася винятково для розвитку навчального закладу.

Зокрема, на просп. Любомира Гузара будується ЖК «Відрадний-2». Колишній ректор НАУ Максим Луцький заявляв, що не має жодного відношення до житлового комплексу, а пов’язані з забудовою документи нібито зникли разом з попереднім очільником університету Володимиром Ісаєнком. Водночас сам Луцький купив декілька квартир у новому ЖК.

У травні 2023 року журналісти Bihus.info з’ясували, що Луцький ще до отримання посади ректора уклав угоду з Ісаєнком про будівництво житлового комплексу на землях НАУ. В обмін на це університет мав отримати 10% квартир. Згодом ця цифра зменшилася до 4%.

  • #ЖК
  • #Київ
  • #НАУ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом