Справу про сексуальні злочини Гарві Вайнштейна розглянуть повторно
Справу про сексуальні злочини Гарві Вайнштейна розглянуть повторно

Справу про сексуальні злочини Гарві Вайнштейна розглянуть повторно

Офіс окружного прокурора Манхеттена перегляне справу про сексуальні злочини проти Гарві Вайнштейна, повідомляє CNN.

В середу на першому слуханні у справі колишнього кінопродюсера з моменту скасування вироку суддя залишив Вайнштейна під вартою до повторного розгляду справи, а наступне слухання призначене на 29 травня.

У лютому 2020 року присяжні на Манхеттені визнали Вайнштейна винним у сексуальному насильстві проти колишньої асистентки виробництва Міріам Хейлі в 2006 році та в зґвалтуванні акторки Джессіки Манн у 2013 році. Вони є одними з понад 80 жінок, які звинуватили його в сексуальних домаганнях. Вайнштейна засудили до 23 років ув'язнення.

Але минулого тижня Апеляційний суд Нью-Йорка скасував вирок  і призначив новий судовий розгляд, заявивши, що суддя припустився критичної помилки, дозволивши трьом жінкам дати свідчення про ймовірні сексуальні насильства з боку Вайнштейна, які не були частиною кримінальних звинувачень проти нього.

Рішення суду перевернуло справу проти Вайнштейна, чиє засудження стало символом успіху руху #MeToo.

Минулого тижня окружна прокуратура Манхеттена заявила, що планує повторно розглянути справу, і прокурор Ніколь Блумберг офіційно висловила цю позицію в суді в середу. Вона сказала, що вони хочуть переглянути справу у вересні.

Експерти з права вважають, що процес може бути тривалим і все залежатиме від того, чи жінки, які звинуватили його, готові знову давати свідчення. Одна з жінок, Мімі Гейлі, сказала в п'ятницю, що вона все ще обдумує, чи давати свідчення на будь-якому повторному суді.

Вайнштейн приїхав до суду в інвалідному візку та був одягнений у костюм. Артур Айдала, його адвокат, сказав, що він «має дуже серйозні проблеми зі здоров’ям» і перебував у лікарні Белв’ю.

Під час судового засідання Вайнштейн зберігав мовчання. Його адвокат не заперечував проти обрання його клієнту запобіжного заходу.

«Є величезне відчуття полегшення, що ми повернулися сюди. Ми впевнені, що якщо він постане перед судом, єдині слова, які ми почуємо в кінці — це «не винен», — сказав Айдала після судового засідання.



Источник материала
Поделиться сюжетом