Вийшов тизер українського фільму «Редакція»
Вийшов тизер українського фільму «Редакція»

Вийшов тизер українського фільму «Редакція»

Сатирична комедія з програми Берлінале вийде в кінотеатрах України восени.

Дистрибуторська компанія «Артхаус Трафік» випустила перший український тизер стрічки «Редакція» режисера Романа Бондарчука.

Це сатирична комедія, знята незадовго до повномасштабного вторгнення на Херсонщині, зокрема в нині окупованих Олешківських пісках. Світова прем’єра фільму відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі у програмі Forum. В українських кінотеатрах картину випустять восени 2024 року.

Сюжет стрічки розгортається навколо ідеаліста Юри. Прагнення до справедливості приводить його до роботи в місцевій газеті на Херсонщині. Але виявляється, якщо ти працюєш регіональним журналістом, то легко можеш опинитися у вирі фейкових новин і  корупційних схем. Особливо, якщо на носі вибори мера, а головний кандидат роздає передвиборчі обіцянки попри те, що перебуває в комі.

У головній ролі дебютував Дмитро Багненко — журналіст, а нині військовий. Також у фільмі зіграли акторка Римма Зюбіна («Люся інтерн», «Гніздо горлиці»), кінорежисерка Жанна Озірна, драматург Максим Курочкін, актори Андрій Кирильчук («Памфір»), Василь Кухарський («Максим Оса»), Сергій Степанський («Вулкан»), режисер Олександр Шмаль, журналіст Сергій Іванов та інші.

Режисер і співавтор сценарію — Роман Бондарчук, знаний за своїми попередніми картинами «Вулкан» і «Українські шерифи». Також Бондарчук відомий як артдиректор фестивалю Docudays UA. «Редакція» продовжує серію фільмів режисера, присвячених дослідженню Півдня України.

Авторка сценарію — Алла Тютюнник, співавторка — Дар’я Аверченко. Продюсерки фільму: Дар’я Бассель («Мун Мен») та Дар’я Аверченко («Південь фільм»). Копродюсерки: Таня Ґеорґієва-Вальдхауер (Elemag Pictures / Німеччина), Катаріна Крначова (Silverart / Словаччина), Дагмар Седлачкова (MasterFilm / Чехія). Оператор: Вадим Ільков. Режисери монтажу: Віктор Онисько, Нікон Романченко. Композитор: Антон Байбаков. Художник-постановник: Кирило Шувалов. Звукорежисер: Сергій Степанський. Кастинг директорка: Тетяна Симон. Художниця з костюмів: Софія Дорошенко. 

Український дистрибутор — кінокомпанія «Артхаус Трафік». Продакшн: компанія  «Мун Мен» у співпраці з Elemag Pictures, Silverart, MasterFilm та «Південь фільм».

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Фонду спільного виробництва Ради Європи «Єврімаж», Центральнонімецького Медіафонду, Словацького аудіовізуального фонду, Чеського кінофонду, Європейського Фонду Солідарності З Українськими Фільмами, Українського Культурного Фонду. Промо супровід світової прем’єри відбувається завдяки підтримці програми proMOTION, організованої Українським інститутом та Фондом спільного виробництва Ради Європи «Єврімаж».

Покази в Україні здійснюються за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Источник материала
Поделиться сюжетом