5 театральних прем’єр травня
5 театральних прем’єр травня

5 театральних прем’єр травня

Драма на основі повісті Ольги Кобилянської, романтична подорож Михайла Коцюбинського та «театр абсурду» під час війни — такі прем’єри йтимуть у травні.

Які з них варто відвідати? Ми зібрали 5 театральних вистав цього місяця. 

«Сумнів»

Режисер: Юрій Кулініч
Коли: 18, 19 травня | 18:00 
Де: Малий театр

Сестра милосердя Алоізіус Бʼювер потерпає від гнітючих сумнівів щодо отця Флінна — священника, який, на її думку, приділяє забагато часу вихованню учнів школи. Особливу увагу та щиру підтримку від отця отримує Дональд Мюллер — єдиний чорношкірий учень школи. За ким правда: мудрою сестрою милосердя чи священником із сучасними поглядами на релігійні догми, якого обожнюють діти? Про таємниці, підозри, вагання, заборони, непевність та побоювання розповідає вистава «Сумнів» за однойменною пʼєсою американського драматурга Джона Патріка Шенлі.

«Зілля»

Режисерка: Олександра Меркулова
Коли: 9, 22 травня | 18:00 
Де: Молодий театр

Кохання і зрада, магія і реальність — усе переплелося тугими нитками на полотні долі. Гонорова і красива, мов русалка, Тетяна покохала Гриця — спраглого до свободи парубка, який надто впевнений у своїх чарах. Тетяна очікує сватів від Гриця, не підозрюючи, що він уже має наречену Настку. «Жаль одну покидати, а шкода і другу лишати», — зізнається хлопець старому циганові. Та чи відпустить Тетяна Гриця? Чи знайде зілля, яке змінить їхні долі назавжди? В основі драми — відома повість української письменниці Ольги Кобилянської «В неділю рано зілля копала». 

«Полковник і птахи»

Режисер-постановник: Андріюс Дарела
Коли: 18, 26 травня | 16:00 
Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Головна героїня п’єси болгарського драматурга Христо Бойчева «Полковник і птахи» потрапляє до «театру абсурду». Лікарку направляють на роботу до психдиспансеру, розташованого у стінах занедбаного монастиря в горах. У клініці немає ані продуктів, ані білизни, ані медикаментів, ані медперсоналу… Пацієнти покинуті напризволяще, бо ж у воєнний стан і здоровим непереливки, а про душевнохворих і безпорадних — годі й казати… Та чи закінчується божевільня стінами лікарні? Чи, може, увесь світ з’їхав із глузду, коли докотився до пекла війни?..

«Незнайомка»

Режисер-постановник: Володимир Кудлінський
Коли: 7, 23 травня | 18:00 
12, 18 травня | 14:00 
Де: Театр на Подолі

Ця історія може статися з будь-якою парою. Коли пристрасть стає поезією, а кохання — мрією, але лише у снах… В снах усе геть інакше: вони нас кличуть, зачаровують, бо там на нас чекає ідеальна Незнайомка. Чи може сон змінити реальність? Чи можна стати щасливим не лише у сні? Романтик Михайло Коцюбинський має свою формулу сімейного щастя.

GAIA-24. Opera del Mondo

Музика, лібрето, режисура, драматургія, сценографія: Роман Григорів, Ілля Разумейко
Коли: 10 травня | 18:00 
Де: МЦКМ «Жовтневий палац»

Опера складається з трьох актів та відсилає до теорії Гайї, яку розвивав Бруно Латур. Французький філософ та антрополог стверджував, що людству слід перестати сприймати Землю як декорацію людської історії. Нова опера переосмислить підрив Каховської дамби, що став однією з найбільших екологічних катастроф, до яких були причетні росіяни, після пересихання Аральського озера та вибуху на ЧАЕС.



Источник материала
Поделиться сюжетом