Кияни підписують вже сьому петицію проти зупинки транспорту під час тривог
Кияни підписують вже сьому петицію проти зупинки транспорту під час тривог

Кияни підписують вже сьому петицію проти зупинки транспорту під час тривог

Добігає кінця підписання вже сьомої петиції за скасування зупинки комунального транспорту під час повітряних тривог. За п’ять днів до завершення залишилося зібрати 500 підписів. Петицію можна підписати на сайті Київради або в застосунку Київ Цифровий.

«Із жодного питання у Києві не було такої кількості успішних петицій, але влада столиці це питання ігнорує, прикриваючись військовими і нібито турботою про безпеку людей, — наголошує ГО «Пасажири Києва». — Але ми чудово пам’ятаємо, як Кличко обмовився, що це робиться виключно, щоб не нести відповідальність».

Рішення про зупинку транспорту діє в Києві вже 21 місяць, від серпня 2022 року. За цей час повітряні тривоги в місті тривали загалом понад 430 годин.

Але за підрахунками «Пасажирів Києва», загальний час транспортних зупинок склав приблизно 1300 годин, — адже крім власне тривалості тривоги ще одну-дві години потрібно, щоб відновити роботу та стати у розклад. У КМДА, втім, запевняють, що транспорт відновлює рух вже за десять хвилин після відбою.

Більшість міст скасували рішення про зупинку транспорту. Продовжують це робити лише Київ, Івано-Франківськ та Хмельницький.

ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог. 

  • #Громадський транспорт
  • #Петиція
  • #Повітряна тривога

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом