19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Про що говорять букети на заказ
Про що говорять букети на заказ

Про що говорять букети на заказ

Посмішка

Квіти протягом століть залишаються вибором номер один серед подарунків. Краса, аромат та символічне значення роблять їх найкращим способом висловити свої почуття та порадувати близьких.

Квіти – це універсальна мова емоцій. Тому квіти з доставкою можуть сказати те, що важко промовити в житті.

Квіткова мова емоцій

Від пристрасних троянд до ніжних ромашок, кожна квітка має власну історію та символіку. Вибір конкретного букета – це спосіб передати певне повідомлення. Такий особливий мовник квітів допомагає виражати почуття та наміри без слів.

Троянда – це символ любові, пристрасті та краси. Вона також може виражати повагу, вдячність, вірність та чистоту почуттів.

Латаття, відома також як водяна лілія, має цікаву легенду. Кажуть ця квітка виростала з тіла прекрасної німфи, яка безнадійно закохалася в Геракла, але не змогла здобути його відповідь на свої почуття. Латаття символ холоду, спокою, красномовства та чистоти.

Чули кажуть «Він як нарцис»? Досить відомий вираз. Легко здогадатися, що нарцис відображає гордість, егоїзм, самозакоханість та марнославство, але це не виключає його здатності символізувати любов, щасливий шлюб, сміливість та силу.

Ромашка – асоціюється з ніжністю, вірністю та гарним настроєм. Про цю квітку теж є легенда. Ромашки колись служили зонтиками, під якими ховалися маленькі гноми від дощу. А ще вже багато років білі пелюстки, що падають на землю, розказують «кохає чи не кохає».

Країна Сходу Сонця шанують хризантему. Це люблена квітка в культурі китайців та японців. Вона символізує сонце, безсмертя та сміливість. У Японії ця квітка вважається священною. Протягом тривалого часу одяг з зображенням хризантеми був дозволений тільки представникам імператорської сім’ї. Букети з різноколірних пухнастиків найпопулярніші восени. Яскравий акцент серед дощових днів.

Колір має значення

Купуючи букети на заказ варто звернути увагу на тип квітки, колірну гамму та особистісні вподобання.

Символічні значення кольорів квітів:

  • Червоний: Любов, пристрасть, бажання, щастя, успіх. Червоні троянди – класичний подарунок для закоханих;
  • Рожевий: Ніжність, романтика, жіночність, вдячність, захоплення. Рожеві квіти дарують, щоб висловити симпатію або подяку;
  • Білий: Чистота, невинність, вірність, смирення, повага. Білі квіти часто використовуються в букетах для наречених і похоронних композиціях;
  • Жовтий: Радість, дружба, оптимізм, багатство, творчість. Жовті квіти дарують, щоб підняти настрій і побажати удачі;
  • Синій: Вірність, довіра, спокій, мудрість, сила. Сині композиції презентують, щоб висловити підтримку;
  • Фіолетовий: Розкіш, таємниця, магія, вірність, духовність. Фіолетові букети дарують, щоб виразити захоплення й повагу.

Квіти – це вишуканий і глибокий спосіб вираження емоцій та почуттів. Нехай кожному дарують букети якомога частіше. Вони завжди доречні.

Источник материала
Поделиться сюжетом