19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Макарові будуватимуть громадський простір «Ветеранський курінь»
У Макарові будуватимуть громадський простір «Ветеранський курінь»

У Макарові будуватимуть громадський простір «Ветеранський курінь»

Команда урбаністів «Наше місце» презентувала концепцію «Ветеранського куреня» — майбутнього громадського простору, який збираються облаштувати у Макарові Київської області.

У березні громада провела обговорення проєкту Будинку ветеранів, де військові могли б спілкуватися й отримувати підтримку побратимів та посестер. Зупинились на ідеї облаштування куреня — його можна легко і швидко побудувати з дешевих місцевих матеріалів.

У Ветеранському курені військовослужбовці та їхні сімʼї зможуть організовувати тематичні зустрічі, відпочивати у колі близьких, а також відновлюватися на природі.

«Плануємо, що курінь стане органічною частиною інфраструктури послуг для військових та ветеранів на території Макарівської громади», — зазначив заступник голови селищної ради Анатолій Карбовський.

Ветеранський курінь планують розмістити між річкою Здвиж та Панським парком і стадіоном. Він розташовуватиметься зовсім поруч до міської інфраструктури, утім його надійно приховуватиме густа смуга листяних дерев.

На території передачать місця для сидіння та вогнища, де можна готувати їжу, влаштовувати групові зустрічі, камерні концерти, майстер-класи тощо.

Сам курінь спершу буде дерев’яним настилом із навісом, згодом його перетворять на повноцінну будівлю зі стінами та кімнатами для ночівлі. У перспективі вогнище стане пічкою з комином. На воді збудують пірс для риболовлі.

Щоб реалізувати наступні етапи, команда проєкту шукає партнерів, які зможуть надати фінансову або експертну підтримку.

Нагадаємо, нещодавно у Панському парку в Макарові облаштували новий громадський простір у вигляді амфітеатру.

  • #Архітектура
  • #Київська область

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом