19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Американський репер Macklemore випустив трек на підтримку Палестини
Американський репер Macklemore випустив трек на підтримку Палестини

Американський репер Macklemore випустив трек на підтримку Палестини

Про це пише The Guardian.

Американський музикант Бен Хаґерті, більш відомий як Macklemore, випустив трек Hind’s Hall, натхненний поточними студентськими протестами у США. Назва композиція вшановує пам’ять Хінда Раджаба, 6-річного палестинця, вбитого в Газі, коли він чекав на допомогу.

У Hind’s Hall репер підіймає низку питань, зокрема придушення поліцією протестів на підтримку Палестини, американську політику, переваги білої раси, цензуру в соціальних мережах і студентський активізм.

У треку Macklemore критикує статус-кво та міркує, "чому вихід із Ізраїлю і заклики до миру сприймаються як загрози".

"Люди, вони не підуть (протестувальники, - ред.) / Чим загрожує виведення (ізраїльських військ, - ред.) і бажання миру? / Проблема не в протестах, а в тому, що вони протестують / Це суперечить тому, що фінансує наша країна / Блокуйте барикади, доки Палестина не буде вільна", – читати реп Macklemore.

Протягом усієї пісні американський репер продовжує говорити про проблеми, пов’язані з війною Ізраїлю та Гази. Він звертає увагу на роль правоохоронних та системних структур.

"Актори зі значками, які захищають власність / І система, розроблена з домінуванням білих / Але люди на вулицях / Ви можете заплатити Meta, ви не можете заплатити мені", - співає Macklemore.

Окрім засудження ізраїльської кампанії в Газі, студенти Колумбійського університету закликають до того, щоб їхні університети вийшли з компаній, пов’язаних з Ізраїлем – заклик, який повторювався в інших університетських містечках США. Минулого тижня поліція Нью-Йорка заарештувала понад 100 людей, які протестували в Колумбійському університеті. Загалом понад 2000 людей були заарештовані через протести в університетських містечках США.
 



Источник материала
Поделиться сюжетом