19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Втрачену картину Караваджо покажуть на виставці в музеї Прадо
Втрачену картину Караваджо покажуть на виставці в музеї Прадо

Втрачену картину Караваджо покажуть на виставці в музеї Прадо

Картину італійського художника Мікеланджело да Караваджо під назвою Ecce Homo, яку вважали втраченою, представлять на виставці в мадридському музеї Прадо. Тут її можна буде побачити з 28 травня по жовтень 2024 року.

Картина Ecce Homo датується 1604 роком та присвячена Страстям Христовим. У 2021 році мистецтвознавці приписували авторство іспанському художнику XVII століття Хосе де Рібері. Саме під такою версією її тоді й виставили на продаж у музеї Прад за 1500 євро. Але техніка та світлокольористика картини змусило експертів ще раз проаналізувати її.

“Коли я побачив картину, то не міг повірити своїм очам. Враження були настільки сильними, що я одразу зрозумів: це Караваджо. Це було схоже на зустріч із давнім знайомим. Важко пояснити, що відбувається в певні моменти, коли за мілісекунду виникають такі емоції. Часто це питання інстинкту”, — прокоментував мистецтвознавець і професор Болонської академії образотворчих мистецтв Массімо Пуліні.

За словами директора музею Прадо Мігеля Фаломіра, команда з’ясувала, що це справді картина Караваджо, яку привезли до Іспанії в XVII столітті.

“Під час наполеонівського вторгнення вона покинула королівську колекцію і з XIX століття перебувала в приватній сімейній колекції в Мадриді. Нещодавно родина вирішила продати картину приватному покупцеві, і новий власник зацікавився можливістю виставити цю дуже важливу роботу в Прадо”, — поділився він.



Источник материала
Поделиться сюжетом